«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τον κυπριακό λαό, την Τράπεζα Κύπρου και τον κυπριακό φορέα ΜΚΟ REACTION για την χρηματοδότηση δράσεων του για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

01 Αυγούστου 2019

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2019

 

Η Τράπεζα Κύπρου παρέδωσε την προηγούμενη βδομάδα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία επιταγές οικονομικής υποστήριξης σε μη κυβερνητικούς φορείς της Ελλάδας, ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο του παγκύπριου εράνου που πραγματοποιήθηκε πέρσι για τους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής.

 

Οι φορείς επιλέχτηκαν μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και επί τόπου συναντήσεις με τις τοπικές αρχές σε συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με την κυπριακή ΜΚΟ Reaction. Η Τράπεζα είχε προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για συλλογή χρημάτων από το κοινό και για στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς που προκάλεσε την απώλεια  αρκετών ζωών, τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων και την καταστροφή σπιτιών και υποδομών.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η πρώτη πραγματική, χειροπιαστή στήριξη που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν ιδρύθηκε το 1995 ήταν από την Κύπρο. Οπότε είναι ιδιαίτερα συμβολική και ξεχωριστή η χαρά μας να λαμβάνουμε σήμερα τη συγκεκριμένη στήριξη και πάλι τον κυπριακό λαό μέσω της Τράπεζας Κύπρου. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στη διαφάνεια και στην ποιότητα του έργου μας. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές στις ψυχές των ανθρώπων στο Μάτι παραμένουν, ενώ και οι υλικές ανάγκες παραμένουν ανοιχτή πληγή για τους κατοίκους. Αυτό που έχει για μας εμάς σημασία είναι να αξιοποιήσουμε το κάθε ευρώ της δυνατότητα αυτής που μας δίνει ο κυπριακός λαός σήμερα, ώστε να ανακουφίσουμε τους πληγέντες να αντιμετωπίσουν τόσο τις υλικές όσο και τις τραυματικές πληγές της ψυχής τους, συνέπεια της μεγάλης καταστροφής».   

 

Η Τράπεζα Κύπρου θα χρηματοδοτήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσό των 100,000€, ως πρώτο σκέλος αυτής υποστήριξης, για την λειτουργία της Μονάδας Υγείας Παιδιών και Εφήβων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

 

Να σημειώσουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρινόμενο στην ανάγκη παροχής ψυχολογικής υποστήριξης, θεραπείας και φροντίδας των παιδιών που υπέστησαν τις τραυματικές συνέπειες της πυρκαγιάς δημιούργησε αμέσως μετά τις πρώτες ανακουφιστικές παρεμβάσεις εξειδικευμένη υπηρεσία ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής μέριμνας.

 

Εκτός των κλιμακίων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που αναπτύχθηκαν επιτόπου στα διάφορα σημεία φιλοξενίας πυρόπληκτων- διαμορφώθηκαν ειδικοί χώροι στο Επιχειρησιακό Κέντρο και Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αττικής στην Νέα Μάκρη (γραφεία/ ιατρεία ψυχικής υγείας, ενώ διάθεσε και το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» για την θεραπευτική υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και φορείς ψυχικής υγείας στο χώρο λειτούργησε μέσα από την συγκεκριμένη πρωτοποριακή σύμπραξη φορέων της κοινωνίας πολιτών την Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για παιδιά και πληγείσες οικογένειες, η οποία στελεχώνεται από ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, κλινικούς ψυχολόγους και άλλους εξειδικευμένους θεραπευτές.

 

Το δεύτερο σκέλος της χρηματοδότησης από την Τράπεζα Κύπρου αφορά στο ποσό των 19,564€ για την αποκατάσταση ζημιών σε κατοικίες οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να ανταποκριθεί στις υλικές και επισκευαστικές ανάγκες προχώρησε σε συνεργασία µε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τους πληγέντες ∆ήµους, αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη επιχειρήσεων και ιδιωτών στη δημιουργία Κινητού Συνεργείου με στόχο την κάλυψη των ζημιών σε οικήματα που επλήγησαν. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δίνει τη δυνατότητα συνέχισης της συγκεκριμένης δράσης προς όφελος των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κυπριακό λαό για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία εθελοντισμού και προσφοράς, την Τράπεζα Κύπρου και την ΜΚΟ Reaction για την επιλογή και την εμπιστοσύνη προς τον Οργανισμό και το έργο του για την ανακούφιση των πυρόπληκτων ανθρώπων που ένα χρόνο μετά συνεχίζουν να έχουν ανάγκη ολιστικής φροντίδας και υποστήριξης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Tηλ. 210-3306140

press@hamogelo.gr