«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα στην μικρή Ελευθερία, τη γιαγιά και τον παππού της μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας

03 Οκτωβρίου 2018

Η μικρή Ελευθερία, 9 ετών ζει με τη γιαγιά και τον παππού της από τα τέσσερα της χρόνια, όταν και απεβίωσε η μητέρα της. Ο πατέρας της ανήμπορος τότε να αντέξει το βάρος της απώλειας, τους εγκατέλειψε και η ίδια δεν τον έχει δει από τότε.

Η  γιαγιά της μικρούλας κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν προτροπής του διευθυντή του σχολείου, όταν τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα κατέστησαν ιδιαίτερα δύσκολη την ανατροφή της μικρής.  

Ερχόμενη στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, μας μίλησε για την αδυναμία της να παρέχει στο παιδί τα απαραίτητα: ρούχα, παιχνίδια, φαγητό, τετράδια, συμμετοχή σε δραστηριότητες. Για τη δυσκολία της να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες  και κυρίως  για την ανησυχία της σχετικά με το πώς θα προσεγγίσει την ψυχή ενός παιδιού που μόλις έχασε τους γονείς του.  Μας μίλησε για το δικό της αδιέξοδο, το πένθος της για την κόρη της και το φόβο της πως δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει.

Από τότε προχωράμε μαζί…  Η μικρή μας φίλη και η γιαγιά της επισκέπτονται μηνιαίως  το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Από εδώ, η οικογένεια καλύπτεται με τα απαραίτητα υλικά αγαθά για το παιδί. Μαζί και μέσω της διασύνδεσης των διαφόρων τμημάτων του Οργανισμού, αντιμετωπίζουμε το οποιοδήποτε θέμα προκύπτει γύρω από τη διαβίωση, την εκπαίδευση, την υγεία και τη γενικότερη ζωή της ανήλικης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στοχεύει στην παροχή ολιστικής υποστήριξης στην κάθε οικογένεια. Μέσα από τα τμήματά του, στηρίζει την οικογένεια σε όλα τα επίπεδα, βοηθώντας την να ορθοποδήσει και να καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της χωρίς να χρειάζεται υποστήριξη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 20:00 στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ανατολικής Αττικής του Οργανισμού για να γνωρίσετε τους ανθρώπους του και τις δράσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/open-day-sto-kentro-stiriksis-paidiou-oikogeneias-anatolikis-attikis/