«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Θεσσαλονίκη

18 June 2021

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην Πλαζ Αρετσού του Δήμου Καλαμαριάς. Μικροί και μεγάλοι εθελοντές, τοπικοί φορείς, συνεργάτες και υποστηρικτές του Οργανισμού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να καθαρίσουν την παραλία και παράλληλα να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων για ένα καθαρό περιβάλλον.

 

Η δράση  που διοργανώνεται από την  Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση Legambiente και στην οποία σταθερά συμμετέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περιελάμβανε τον καθαρισμό της Πλάζ Αρετσού, αλλά και  βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά, συμμετέχει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες και εθελοντικές δράσεις που στοχεύουν στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα που αφορούν τους ίδιους και τα δικαιώματά τους. Ο Οργανισμός συμμετέχει στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνεται από την  Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση Legambiente από το 2000, υλοποιώντας την ενέργεια σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, ενώ για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετείχαν ενήλικοι εθελοντές και μαθητές εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - YouSmile, εθελοντές της Ομάδας έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού, η εθελοντική ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια και οι  εργαζόμενοι του ηλεκτρονικού φαρμακείου Vita4you, οι οποίοι συμμετείχαν στο πλαίσιο εταιρικού εθελοντισμού. Τη δράση υποστήριξαν ο Δήμος Καλαμαριάς, η Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς, ενώ οι εταιρείες Jannis, Vita4you, Βίκος και Χυμοί Ζωή υποστήριξαν τη δράση παρέχοντας δωρεάν προϊόντα για τους συμμετέχοντες.