«Το αρκουδάκι μου για σένα»

08 Μαρτίου 2022

«Το αρκουδάκι μου για σένα», είναι μία δράση που σχεδιάστηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο να ενδυναμώσουμε και να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά της χώρας μας, που νιώθουν τρόμο και ανασφάλεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τρομακτικές εικόνες και πληροφορίες, τις οποίες λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από έντονο φόβο και ανασφάλεια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πέρα από τον ειλικρινή διάλογο μαζί τους, ανάλογα φυσικά με την ηλικία τους, πέρα από τη διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά» και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους για να τα προστατεύσουμε, είναι εξαιρετικά βοηθητικό να αναλάβουν δράση.

Συμμετέχοντας ενεργά σε κάποια προσπάθεια να στηρίξουν και τα ίδια τους ανθρώπους που πλήττονται και κυριότερα τους συνομηλίκους τους, θα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πολύ δυσάρεστη και τρομακτική πραγματικότητα και παράλληλα θα ενισχυθεί η αίσθηση ελέγχου της κατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Το αρκουδάκι μου για σένα» και την Πανελλαδική Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ουκρανία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλέφωνο επικοινωνίας 11040 (αστική χρέωση) ή 2103306140.

Τα παιχνίδια και τα είδη που θα συγκεντρωθούν μπορούν να παραδίδονται από τα σχολεία ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, σε οποιοδήποτε κατάστημα ΕΛΤΑ ή κατάστημα ΕΛΤΑ COURIER πανελλαδικά, με την ένδειξη ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Τα είδη θα παραδοθούν από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier στον Οργανισμό.