«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

19 June 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2024

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

«Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας»

  • Υπερσύγχρονη Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών και Διαχείρισης Καταστροφών (Mobile Command Center)
  • Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με θέμα «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας», που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη (DT&S) την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο να υλοποιηθούν συζητήσεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της Υγείας.

Χάρη στην «Ομάδα τεχνολογίας για το παιδί» που διαθέτει ο Οργανισμός -και που τα μέλη της έχουν αναλάβει απολύτως δωρεάν σταθερά την τεχνολογική αναβάθμιση των δικτύων και υπηρεσιών του Οργανισμού- αλλά και με τη βοήθεια πολύτιμων χορηγών και υποστηρικτών έχει καταφέρει 28 χρόνια τώρα να υποστηρίζει αποτελεσματικά κάθε παιδί σε ανάγκη και κίνδυνο, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζεται παράλληλα με νέα τεχνολογίες, εργαλεία και τεχνολογικά μέσα που συμβάλλουν τόσο στον τομέα της Υγείας όσο και σε άλλους τομείς της κοινωνίας -ολοκληρωμένο σύστημα Παροχής Βοήθειας για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης, Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών και Διαχείρισης Καταστροφών (Mobile Command Center), δίκτυο Ψηφιακής Αυτόνομης Επικοινωνίας εθνικής εμβέλειας, σύστημα EMAAS, Amber και Missing Alert Hellas, εφαρμογή Missing Alert App, Viber chatbot κ.ά.

Στο πλαίσιο της πάνω από 20 χρόνια σύμπραξης και συνεργασίας του Οργανισμού, με την εταιρεία Ciscο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στο Συνέδριο με φυσική αλλά και εξ αποστάσεως παρουσία, με τον κο. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού να συμμετέχει εξ αποστάσεως, όπου μέσω σύνδεσης από το Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης στην Αθήνα συνδέθηκε με την Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα Επικοινωνιών έκτακτων αναγκών και διαχείρισης καταστροφών (Mobile Command Center) του Οργανισμού, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις δυνατότητες και καταδεικνύοντας παράλληλα, τη σημαντικότητα ενός τέτοιου εργαλείου.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της Μονάδας και παρουσίαση των τεχνολογικών δυνατοτήτων της -GPS και live στίγμα, ασύρματη επικοινωνία real time, monitors που δίνουν εικόνα του στίγματος του στο πεδίο κ.ά.- στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Υπουργό Υγείας, κο. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Cisco Hellas, κο. Αντώνη Τσιμπούκη.

Στον προαύλιο χώρο του συνεδρίου το «Χαμόγελο» είχε παρουσία και με τη Νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού, η οποία αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και είναι ενταγμένη στο ΕΚΑΒ, όπως όλες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού, πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί, θα συνεχίσει να βρίσκεται 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες στη διάθεσή των παιδιών σε ανάγκη ή/και κίνδυνο, με κύριο μέλημα την προστασία τους, με τους ανθρώπους του, με υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, με υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, με δράσεις πρόληψης, με οχήματα και με όλα τα ανεπτυγμένα τεχνολογικά μέσα του.