Μια ετήσια συνάντηση των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» του «Χαμόγελου» γεμάτη έμπνευση!

26 Μαίου 2023

Για μία ακόμα χρονιά, ολοκληρώθηκε η ετήσια συνάντηση των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» του «Χαμόγελου» από όλη την Ελλάδα, η οποία φέτος φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο του Οργανισμού μας στο Κορωπί Αττικής.

Μία 50μελής ομάδα του «Χαμόγελου», Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Διασώστες, Παιδαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Γιατροί, Νοσηλευτές και πολλοί ακόμα, η «ψυχή» των δράσεών μας, πέρασε ένα εποικοδομητικό τριήμερο γεμάτο συζητήσεις, προτάσεις και ιδέες. Μοιραστήκαμε κάποιες από τις μοναδικές στιγμές των παιδιών που βρεθήκαμε δίπλα τους τον χρόνο που πέρασε. Ιστορίες, που μας γέμισαν χαμόγελα, ικανοποίηση, δύναμη και έμπνευση. Όλες οι προτάσεις που προέκυψαν πρόκειται να κατατεθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού προς έγκριση ώστε να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα.

Φυσικά από τη συνάντηση δε θα μπορούσε να λείπει και μία εκτενής αναφορά και ένα τεράστιο «ευχαριστώ» από όλους εμάς, σε όλους εσάς που συμμετέχετε στις προσπάθειές μας, τους πολύτιμους εθελοντές και τους υποστηρικτές μας, που εμπιστεύεστε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και βρίσκεστε δίπλα μας.

Αλλαγή, Ηθική, Συνεργασία, Εξωστρέφεια, Καινοτομία, Οργάνωση, Ενότητα ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν και χαρακτηρίζουν το παρελθόν, το παρόν και καθορίζουν το μέλλον του Οργανισμού. 

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την κοινή δέσμευση όλων να συνεχίσουμε χωρίς καμία έκπτωση, να συνεχίσουμε αφουγκραζόμενοι τις αυξανόμενες και νέες ανάγκες της κοινωνίας, διευρύνοντας και αναβαθμίζοντας ακόμα παραπάνω, τις ήδη απαραίτητες και πολύτιμες υπηρεσίες μας.

Μόνος γνώμονας όλων μας, είναι η φροντίδα και η υποστήριξη κάθε παιδιού και της οικογένειάς του με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρωτοπορεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, υλοποιώντας πλήθος δράσεων και παρέχοντας μία δέσμη ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους τομείς που απασχολούν τα παιδιά και τις οικογένειες στη χώρα μας, πάντα στην «πρώτη γραμμή» με χειροπιαστά, ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αυτό που μας οδηγεί είναι το γεγονός ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καταφέρνει 27 χρόνια τώρα, να συσπειρώνει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, να συνεργάζεται με τους συνειδητοποιημένους επαγγελματίες και κρατικούς λειτουργούς και η ομάδα του Οργανισμού επιτυγχάνει να συνδυάζει την καρδιά, την ψυχή και τον επαγγελματισμό, υπηρετώντας πάντα τον κοινό σκοπό και κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του Ανδρέα που είναι να χαμογελά κάθε παιδί.