Συμμετοχή στο Διεθνές Webinar "Το τραύμα της απομάκρυνσης & αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισής του"

06 Ιουλίου 2022

Την Τρίτη 28/06/2022 στις 17:00 επιστημονικό προσωπικό από τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την καθηγήτρια κυρία Αρτινοπούλου Βάσω παρουσίασαν σε Διεθνές webinar το θέμα «Το Τραύμα της Απομάκρυνσης και Αποτελεσματικοί Τρόποι Διαχείρισής του».

 

Αφορμή διεξαγωγής του webinar αποτέλεσε το ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενο έργο “Leaving with Care - Living with Care” (CARE). Με οδηγό βιωματικές αφηγήσεις παιδιών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε ποιοτική ανάλυση εμπειριών απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον και τοποθέτησης ανηλίκων που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες σε χώρους φιλοξενίας ανηλίκων. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την μείωση τυχόν τραυματικών εμπειριών που μπορεί να αποκτούν τα παιδιά κατά την διάρκεια αυτών των διαδικασιών.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί Εθνικό Εταίρο της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας ISPCAN σε θέματα Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών (δείτε https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/to-chamogelo-tou-paidiou-anagnoristike-os-ethnikos-etairos-tis-diethnous-epistimonikis-etaireias-ispcan-se-themata-kakopoiisis-kai-paramelisis-ton-paidion/)

 

Το webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην αγγλική γλώσσα εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=FfCOJQKny0Y