Σύμφωνο Συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον Δήμο Τρίπολης

03 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

Σύμφωνο Συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον Δήμο Τρίπολης

 

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης.

 

Στόχος του Συμφώνου είναι να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής σε πλήρη σύμπραξη με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, καθώς και να υπάρξει στήριξη στο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Η επικύρωση της συνεργασίας μας με τον Δήμο Τρίπολης αποτελεί μια σημαντική ενέργεια προκειμένου ο κόσμος να σταθεί δίπλα μας και να γίνει κοινωνός στις προσπάθειές μας μέσα από ουσιαστική συμμετοχή και υποστήριξη. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, όπου οι κίνδυνοι για τη ζωή και το μέλλον όλων και ιδιαίτερα των παιδιών αυξάνονται δραματικά, η συμμετοχή του κόσμου και η ένωση δυνάμεων αποδεικνύεται ως ο πιο πρόσφορος τρόπος για την αντιμετώπισή τους.  Σύντομα θα αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να χτίσουμε μία διαδραστική επικοινωνία και να προσφέρουμε ουσιαστικό νοιάξιμο και υποστήριξη στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη».

 

Ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Τρίπολης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα μας και το έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών του Δήμου στον τομέα του εθελοντισμού: «Η κοινωνία έχει ανάγκη και είναι τόσες πολλές που όποια πολιτεία, όσο οργανωμένη και να είναι, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας».
    
Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Τρίπολης:

● Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
● Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
● Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
● Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες
● Την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας που πρόκειται να ιδρύσει ο Δήμος Τρίπολης και άλλων υπηρεσιών του Δήμου στα Προγράμματα Amber Alert & Missing Alert
● Την Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης,  από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού
● Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και συγκεκριμένα τη Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής, τη Μονάδα Προληπτικής Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας, το υπερσύγχρονο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και το Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
● Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας.
● Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 
Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr