Σας ευχαριστώ που φέτος τα Χριστούγεννα κάνατε ξεχωριστό το δικό μου Χαμόγελο..!

24 Δεκεμβρίου 2020

Έφτασε η ώρα να ανοίξω τα φτερά μου και να πετάξω κοντά στην οικογένεια μου.
Ανάμεικτα συναισθήματα.
Πίσω μου αφήνω ένα σπίτι, με πολλά μικρά και μεγάλα χαμόγελα, που αγκάλιασαν τα όνειρα μου και τα κράτησαν  ζεστά μέχρι να έρθει η στιγμή  να τα κάνω πραγματικότητα:  Να συναντήσω τους δικούς μου ανθρώπους!
Σας ευχαριστώ για όλα άνθρωποι του "Χαμόγελου", που φροντίσατε να κάνετε ξεχωριστό και το δικό μου Χαμόγελο. Καλές γιορτές με υγεία.
Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!
Για Όλα όσα έμαθα, γνώρισα και ένιωσα θα σας νοσταλγώ…

 

Με αγάπη, Αμίρα.

 

Με αυτά τα λόγια μας αποχαιρέτησε η Αμίρα πριν ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, χαρίζοντάς μας το καλύτερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα: τη χαρά και τη συγκίνηση που καταφέραμε, ακόμα και υπό αυτές τις δύσκολές συνθήκες που βιώνουμε, να βρούμε λύσεις ώστε ένα ακόμη παιδί να βρεθεί στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

 

Η 11χρονη Αμίρα, στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τη φρίκη του πολέμου, φεύγοντας από τη Συρία βρέθηκε ασυνόδευτη στην Ελλάδα, όπου κατόπιν της διασύνδεσης των αρμόδιων υπηρεσιών και της ενεργοποίησης όλων των απαραίτητων διαδικασιών βρήκε προστασία σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Η Αμίρα παρέμεινε σε Σπίτι του Οργανισμού για 12 μήνες, όπου απέκτησε μία δεύτερη οικογένεια. Με σεβασμό, διακριτικότητα αλλά κυρίως με περίσσεια αγάπη και στοργή οι άνθρωποι του Σπιτιού βρέθηκαν δίπλα στο παιδί και προσέφεραν όλα όσα έχει ανάγκη και δικαιούται.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όμως, δεν σταμάτησε τις προσπάθειες για την επανένωση της Αμίρα με την οικογένειά της. Σε συνεργασία με τη Μονάδα του Δουβλίνου και την Υπηρεσία Ασύλου κατάφερε να εντοπίσει την οικογένειά της και να υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επανένωση.

 

Ακόμη και αν βρίσκεται μακριά, η μικρή μας φίλη θα παραμείνει για πάντα μέλος της μεγάλης μας οικογένειας.

 

Της ευχόμαστε να αποκτήσει το μέλλον που της αξίζει!

 

*Δεν χρησιμοποιήθηκε το πραγματικό όνομα του παιδιού για λόγους προστασίας της ταυτότητάς του