Πανελλήνιες 2022: Το συναρπαστικό ταξίδι της ενήλικης ζωής μόλις ξεκίνησε!

06 Ιουλίου 2022

Μια μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Μια διαδρομή γεμάτη προσπάθεια, συνεχείς ματιές στο ρολόι και βιασύνη, ξενύχτια πάνω από τα βιβλία, άγχος και αγωνία! Στο τέλος του δρόμου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις, μια δοκιμασία που σηματοδοτεί το πέρασμα πια στην ενήλικη ζωή.

 

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Συγχαρητήρια για την επιμονή, το κουράγιο και για τη δύναμή σας στην υπέρβαση των δυσκολιών από την πρώτη, μέχρι και την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς. Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει και στους συνοδοιπόρους σας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν στο πλευρό σας, ενισχύοντας τον αγώνα σας με κάθε δυνατό μέσο, βρίσκοντας λύσεις και κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

 

Όμως το ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Μερικοί από εσάς επιβιβάζεστε στο τρένο της ενήλικης ζωής με δάκρυα χαράς και άλλοι με απογοήτευσης μετά από τη δημοσίευση των βαθμολογιών, όμως για όλους η πρώτη στάση της διαδρομής είναι να βρείτε αυτό που αγαπάτε να κάνετε. Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος να είστε ευχαριστημένοι και καλοί σε αυτό που θα κάνετε είναι να το αγαπάτε. Αν δεν το έχετε βρει ακόμη, συνεχίστε να ψάχνετε. Ακολουθήστε χωρίς φόβο αλλά με πάθος την καρδιά και την διαίσθησή σας και έχετε πίστη στον εαυτό σας. Αυτός, με κάποιο μαγικό τρόπο, γνωρίζει ήδη τι πραγματικά θέλετε να γίνετε τώρα που μεγαλώσατε.

 

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος «Το Χαμόγελο του Παιδιού»