Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024· Να νιώθετε περήφανοι για εσάς

30 Μαίου 2024

Ένας ακόμα χρόνος, που γέμισε άγχος την καθημερινότητα πολλών μαθητών -που προετοιμάζονταν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις- έφτασε στη «γραμμή τερματισμού».

Ένα χρόνος με αγωνία, ξενύχτια, διάβασμα, εξετάσεις, πίεση, προσπάθεια αλλά και ανυπομονησία για τα όσα θα έρθουν με τη λήξη του σχολικού έτους.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι προ των πυλών, και θα ήθελα αρχικά να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις και να υπενθυμίσω πως σε όλα τα παιδιά αξίζει ένα μεγάλο «Μπράβο».

Ένα μεγάλο «Μπράβο» για τη στοχοπροσήλωση, την επιμονή, το θάρρος, την πειθαρχία και για τη δύναμη που επιστρατεύσατε όλα αυτά τα σχολικά έτη προετοιμαζόμενοι για αυτές τις Εξετάσεις.

Το μέλλον του καθένα είναι διαφορετικό και η πορεία που θα διαγράψει καθένας από εσάς δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, ούτε από το εάν γνωρίζετε τον στόχο σας εξ αρχής.

Μεγαλύτερη σημασία έχει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες σας, στο έπακρο!

Συγχαρητήρια όμως, αξίζουν και στους συνοδοιπόρους σας, τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους φροντιστές, τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους σας, που στάθηκαν στήριγμα δίπλα σας, και σας ενέπνευσαν να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Μην σκέφτεστε το αποτέλεσμα των εξετάσεων, δώστε απλά τον καλύτερο εαυτό σας. Να νιώθετε περήφανοι! Η αρχή θα γίνει με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και θα ακολουθήσει η ζωή.

Θα βρείτε τον σκοπό σας, τον δρόμο σας, τον στόχο σας… απλά να θυμάστε να κάνετε πάντα το καλύτερο δυνατό που μπορείτε.

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος «Το Χαμόγελο του Παιδιού»