Όταν το νοσοκομείο γίνεται καθημερινότητα για κάποια παιδιά

18 Σεπτεμβρίου 2018

Η καθημερινότητα μέσα στο νοσοκομείο είναι δύσκολη, θεραπείες, φάρμακα, πόνος, στενοχώρια…. Εκεί, λοιπόν, βρισκόμαστε κι εμείς, οι άνθρωποι του Χαμόγελου, εργαζόμενοι και εθελοντές, καθημερινά, θέλοντας να αλλάζουμε τη διάθεση και να προσπαθούμε να κρατάμε τα Χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία Παίδων από « Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσα από δραστηριότητες επιδιώκουμε να μη χάνεται η αίσθηση του χρόνου και οι εποχές, σε ένα παιδί που μπορεί να παραμείνει εντός του νοσοκομείου για μήνες.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και ακόμη και αν κάποια παιδιά δεν παρακολουθήσουν κανονικά στο σχολείο τους τα μαθήματα, χρειάζεται να νιώσουν ότι η ζωή συνεχίζεται, με μια μικρή αλλαγή, που όμως θα περάσει με υπομονή και κουράγιο και όλους εμάς συνοδοιπόρους στο δύσκολο δρόμο τους.

Η ανάλογη διακόσμηση των διαδρόμων, έδωσε μια άλλη πνοή στο χώρο και ευχόμαστε σε κάθε νοσηλευόμενο παιδί να επιστρέψει γρήγορα στη κανονικότητα του και να κυνηγήσει τα όνειρα του.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»