Ο πολυμήχανος «Οδυσσέας» σε νέα ταξίδια

03 Μαίου 2019

Ο «Οδυσσέας» μας, το 1ο κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, ξεκινά σε λίγες μέρες το νέο του ταξίδι.


Πρώτος προορισμός η Πάτρα και το Patras Science Festival 2019, το οποίο θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 8/5 έως και το Σάββατο 11/5. Στο νέο αυτό ταξίδι θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τη MicroLab Robotics που εδρεύει στο Αίγιο, αυτοματισμούς και ρομποτικά συστήματα που αφορούν στο ενεργειακό «έξυπνο» σπίτι.


Πιο συγκεκριμένα, ανά ημέρα θα παρουσιάζεται διαφορετική ενότητα του προγράμματος ξεκινώντας από τους αυτοματισμούς ελέγχου ηλεκτρικών συσκευών με τηλεχειριστήριο και ηχητικούς παλμούς και καταλήγοντας στο ηλιακό όχημα και το MicroLab Arduino radar με εξομοιωτή radar (παγκόσμια καινοτομία της MicroLab).


Επιπλέον, θα γίνεται προβολική έκθεση ρομποτικών συστημάτων επίλυσης του κύβου του rubic καθώς και ρομποτικών συστημάτων εξομοίωσης κίνησης ζώων, όπως (φίδι, ρινόκερος), ελέγχου ρομποτικών οχημάτων μέσω mouse υπολογιστή και άλλων ρομποτικών οχημάτων, όπως clark etc.  Παράλληλα, θα γίνεται επίδειξη λογισμικών που έχουν προγραμματίσει και κατασκευάσει οι μαθητές (παιχνίδια arcade, chat rooms, web pursing, data analysis, etc) και μάλιστα από τα ίδια τα παιδιά-μαθητές από το Αίγιο που με μεγάλη προθυμία θα κάνουν το πρώτο τους ταξίδι με το όχημα που δημιουργήθηκε ειδικά για την προώθηση και των δικών τους καινοτόμων ιδεών.  


Ο «Οδυσσέας» κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ, θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που είναι ένας από τους βασικούς διοργανωτές.  Οι ώρες επισκέψεων θα είναι από 9πμ έως 2μμ (μόνο για το Σάββατο έως 5:30 μμ) ενώ παράλληλα το κοινό θα ενημερώνεται για τις δράσεις και την ίδρυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Θα σας περιμένουμε με χαρά!