Ο Καραγκιόζης και η γενναία συμπεριφορά

16 Απριλίου 2018

Με οδηγό τον Καραγκιόζη το εταιρικό σχήμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Pr.E.P.E.I. προχωρά στον σχεδιασμό παρεμβάσεων με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού καθώς και της πρόληψης της σχολικής διαρροής που σχετίζεται με το φαινόμενο.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.prepei.eu φιλοξενείται ήδη η ιστορία του Καραγκιόζη με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και η γενναία συμπεριφορά». Η ιστορία αποτελείται από τρία videos, και αφορά την εκφοβιστική συμπεριφορά του Σταύρακα απέναντι στον Μορφονιό και τον ρόλο του Καραγκιόζη και των υπόλοιπων ηρώων του θεάτρου σκιών σε αυτή τη συμπεριφορά. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μπακούρη ενώ το κείμενο και τους διαλόγους έχει υπογράψει ο τεχνίτης του θεάτρου σκιών, Τάσος Κώνστας.

Σύντομα στην ιστοσελίδα θα βρίσκεται ένα e-game με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο τηλέφωνο 2107609550 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr