Ο Άγιος Ανδρέας προστάτης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και των εκατομμυρίων παιδιών που υποστηρίζει στη μνήμη του μικρού του ιδρυτή

30 Νοεμβρίου 2022

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του μικρού του ιδρυτή, Ανδρέα Γιαννόπουλου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο Άγιος Ανδρέας ανακηρύχθηκε και επίσημα προστάτης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», των παιδιών που στηρίζει και των οικογενειών τους, των εργαζομένων, εθελοντών και υποστηρικτών.

Η πρώτη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγία Ανδρέα στη μνήμη του μικρού Ανδρέα που οραματίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο ναΐσκο που βρίσκεται στον Πολυχώρο του Οργανισμού στο Κορωπί Αττικής και  είναι αφιερωμένος στην ολιστική υποστήριξη των παιδιών.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 προηγήθηκαν τα θυρανοίξια του ναΐσκου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

«Σήμερα γιορτάζει ένα παιδί-φύλακας άγγελος για εκατομμύρια παιδιά. Ο γιος μου, Ανδρέας είναι παρών στη ζωή μας μέσα από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, το οποίο ο ίδιος οραματίστηκε και δημιούργησε. Το Ημερολόγιό του είναι η κληρονομιά που μας άφησε. Για ορισμένα παιδιά το “Χαμόγελο” είναι ένα “φιλί ζωής”, για τις χιλιάδες οικογένειες που στηρίζουμε πανελλαδικά είναι η ελπίδα, για κάποια παιδιά σε κίνδυνο που σώσαμε ήταν η  σανίδα σωτηρίας τους. Αυτό το σοφό παιδί δημιούργησε κάτι πολύ σημαντικό, ενώνοντας τις υγιείς δυνάμεις αυτής της χώρας. Ο Ανδρέας μου θα ήταν περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του οράματός του, το οποίο, μέσα στις καθημερινές δυσκολίες, εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πατέρας του Ανδρέα, και Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».