Μπεν: ένας τετράποδος σύντροφος προσφέρει απλόχερα αγάπη

30 Ιουλίου 2021

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με μεγάλη προσμονή. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη γνωριμία μας με τον Μπεν. Σίγουρα θα σκέφτεστε ποιος μπορεί να είναι αυτός ο Μπεν, όπως άλλωστε αρχικά κι εμείς. Η απορία μας λύθηκε όταν φτάσαμε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Greece k9.

Αφού μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά στον χώρο τους οι εκπαιδευτές, Δημήτρης και Λουκία, μπήκε στην αίθουσα ένας - μαύρος, γυαλιστερός, με εκφραστικά μάτια - σκύλος. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι... Ο Μπεν, λοιπόν, είναι ένας εκπαιδευμένος σκύλος που συνοδεύει και βοηθάει άτομα με αναπηρία. Με τη βοήθειά του μάθαμε πώς να συμπεριφερόμαστε όταν συναντάμε έναν σκύλο, είτε είναι δεσποζόμενος, είτε αδέσποτος.

Μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε όλα τα ζώα του κόσμου και πως η συμπεριφορά μας απέναντί τους καθορίζει τη σχέση μας μαζί τους. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποια ψυχοκινητικά παιχνίδια με το Μπεν, ο οποίος αποδείχθηκε καλός στο Μπάσκετ.

Τα χαμόγελά μας καθρεφτίζονταν για ώρα στα εκφραστικά μάτια του Μπεν!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»