Μια ζωγραφιά που μας γέμισε και εμάς χαρά και αισιοδοξία! #MένουμεΣπίτι

29 Μαρτίου 2020

#MένουμεΣπίτι

 

Εδώ και λίγες βδομάδες τα παιδιά που στηρίζουμε στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του Αγίου Νικολάου Ευβοίας, λόγω των μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν σταματήσει να έρχονται. Η τηλεφωνική μας επικοινωνία όμως είναι καθημερινή για να μας λένε τα νέα τους, πώς περνάνε, αν χρειάζονται κάτι. Πολλά μας λένε ότι περνάνε όμορφα, άλλα ότι βαριούνται, άλλα ότι τους λείπει το σχολείο, η Ημερήσια Φροντίδα, εμείς.


Προσπαθούμε σε κάθε τηλεφώνημά μας να τα καθησυχάζουμε,  να τους λέμε ότι όσο είναι στο σπίτι τους είναι ασφαλείς, ότι όλο αυτό είναι πρόσκαιρο και θα περάσει και σύντομα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Μάλιστα υποσχεθήκαμε ότι όταν με το καλό βρεθούμε όλοι μαζί θα το γιορτάσουμε με ένα μεγάλο πάρτι.


Όταν ο οδηγός μας, πήγε τρόφιμα σε μια από τις οικογένειες, οι δύο αδερφούλες της οικογένειας, μας έστειλαν μια ζωγραφιά με το μήνυμα της εποχής «Μένουμε στο σπίτι».  


Και επειδή η ζωγραφιά τους μας γέμισε και εμάς χαρά και αισιοδοξία ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα, θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας!


*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού.