Μια διακομιδή, ένας πολεμιστής και ένας αγώνας!

18 Οκτωβρίου 2023

Το τηλέφωνο χτυπάει καθημερινά για διακομιδές στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»! Κάποια στιγμή το τηλέφωνο χτύπησε και εκείνη τη Παρασκευή. Ήταν ένας πατέρας ο οποίος ήθελε τη βοήθεια μας. Το παιδάκι του ήταν σε ένα νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και χρειαζόταν να μεταφερθεί στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει ένα χειρουργείο στην καρδούλα του. Ο μικρός ήταν μόνο λίγων εβδομάδων...

Ο πατέρας, μας ανέφερε ότι το νοσοκομείο που νοσηλεύεται το παιδί, τους επισήμανε ότι μπορούν να μεταφερθούν με το επιβατικό τους αμάξι στην Αθήνα. Ο πατέρας μας κάλεσε καθώς ανησυχούσε να μεταφέρει το παιδί του μέχρι το νοσοκομείο της Αθήνας καθώς όπως μάθαμε και από το νοσοκομείο, μπορούσε στο επόμενο 24ωρό να υπάρξει μεγαλύτερη δυσλειτουργία στην καρδούλα του. Το επιστημονικό μας προσωπικό και ο γιατρός μας αποφάσισαν να μεταφέρουμε το μικρό με τη απόλυτη ασφάλεια της εξειδικευμένης Κινητής μας Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών!

Σύμφωνα με τον γιατρό μας, για να ταξιδέψει με ασφάλεια χρειαζόταν ένας εθελοντής γιατρός. Η μεταφορά θα γινόταν την επόμενη μέρα... εκείνη ήμερα ήταν μεγάλη γιορτή για την περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εύρεση εθελοντή γιατρού. Παρόλα αυτά, τα καταφέραμε. Καταφέραμε να βρούμε μια εθελόντρια γιατρό, η οποία μόλις της επισημάναμε την κατάσταση του μικρού οι λέξεις της ήταν: «να δω που θα αφήσω τα παιδιά μου και θα έρθω» και ήρθε! Συνόδεψε τον μικρό μας πολεμιστή μέχρι την Αθήνα μαζί με τους γονείς του! Ο πολεμιστής τα κατάφερε! Πραγματοποιήθηκε η επέμβαση του και τώρα η καρδούλα του χτυπάει φυσιολογικά!

Αυτή είναι μια ιστορία από τις δεκάδες ιστορίες που έχουμε καθημερινά να διαχειριστούμε. Το κάθε παιδί που διακομίζουμε έχει τον δικό του αγώνα,  μικρό ή μεγάλο και το καθένα το ονομάζουμε μικρό πολεμιστή της ζωής. Για κάποιους πολεμιστές καθημερινότητα τους είναι οι διακομιδές και εμείς προσπαθούμε να είμαστε πάντα εκεί στον αγώνα τους και να τον κάνουμε πιο εύκολο και ευχάριστο με κάθε δυνατό τρόπο.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει εξειδικευμένες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, ενταγμένες στο ΕΚΑΒ, κατόπιν υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, με στόχο την προσφορά ασφαλούς διακομιδής νεογνών και παιδιών πανελλαδικά, στελεχωμένες με το κατάλληλο, εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό του Οργανισμού μας, αναλαμβάνουν την ασφαλή, αξιοπρεπή και ευχάριστη μεταφορά νεογνών και παιδιών 24 ώρες το 24ωρο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ή πληροφορία μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο 11040 ή στην γραμμή μας έκτακτης ανάγκης, την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.