Με τα μάτια της Αρτεμούλας μας ήταν μία τέλεια μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

06 Μαίου 2022

«Ωραίες οι διακοπές του Πάσχα. Ξεκούραση,παιχνίδι, βόλτες... Σήμερα, όμως, ήταν μια τέλεια μέρα!», αναφώνησε  η Αρτεμούλα, όταν γυρίσαμε σπίτι. Με τα περισσότερα παιδιά του Σπιτιού μας επισκέφθηκαμε το Αττικό ζωολογικο πάρκο και πέρασαμε ένα εξαιρετικό απόγευμα. Για την Άρτεμη, όμως, ήταν ξεχωριστό, καθώς ήταν η πρώτη της φορά.

Όταν  περάσαμε την πύλη ο ενθουσιασμός, αλλά και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένες στο προσωπάκι της. Πρωτα τα πανέμορφα φλαμίνγκο, οι εξωτικοί παπαγάλοι με τα έντονα χρώματα, και τα μεγαλοπρεπή παγώνια, της  τράβηξαν την προσοχή και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τα καμάρωναν. Στη συνέχεια, θαύμασε τους ελέφαντες, τις καμηλοπαρδάλεις και τους ρινόκερους, άγρια ζώα που μόνο στην τηλεόραση και σε βιβλία είχε δει μέχρι τώρα. Δίστασε λίγο να μπει στον χώρο των ερπετών, φιδιών, κατάλαβε, όμως, ότι ήταν ασφαλής και ήθελε να τα δει όλα. Τέλος, ξέσπασε σε ασταμάτητα γέλια βλέποντας τα νάζια των μικρών λεμούριων που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι δίπλα μας.

«Έχω να πω πολλά στους συμμαθητές μου για τα ζώα που είδα σήμερα, πραγματικά ήταν μια τέλεια μέρα!», μας είπε η Αρτεμούλα στο πούλμαν καθώς επιστρέφαμε.

Ευχαριστούμε, για ακόμη μία φορά, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την όμορφη φιλοξενία του.

 

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»