Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στις 22 Ιουνίου 2020, στην προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία Χαλκίδας

23 June 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2020

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στις  22 Ιουνίου 2020, στην προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία Χαλκίδας

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου από τις 09:00 έως τη 13:00 στην προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία Χαλκίδας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 

Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το «παρών» στη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά 29 φιάλες αίματος.

 

Η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων.

 

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας, παρευρέθησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα Βάκα Έλενα, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Δημόσιας Υγιεινής, κα Μεγάλου Κάτια, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Σακελλαράκη Δήμητρα, ο Λιμενάρχης, πλοίαρχος κ. Φραγκιάς Χρήστος και ο υποπλοίαρχος, κ. Μπόμπορης Νικόλαος, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ο επιπυραγός, κ. Λιάσκος Κωνσταντίνος και ο πυρονόμος, κ. Μόρτος Γεώργιος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών και κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Λάππας Κώστας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαιριστών Ευβοίας, κ. Τοκπασίδης Παναγιώτης, η ομάδα διάσωσης S.A.R-312.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρώτοι έδωσαν το παράδειγμα δίνοντας αίμα οι αντιδήμαρχοι Χαλκίδας, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαιριστών Ευβοίας και ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Νέας Αρτάκης και εκπρόσωπος των Φίλων Εθελοντών Τετρακίνητης Ευβοίας «fetesclub 4X4». Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά της Σχολής Πεζικού, όπου εκπροσωπήθηκε από πέντε εθελοντές αιμοδότες.

 

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

 

Καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.
 
Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για τη πολύτιμη βοήθειά τους, τον ΟΛΝΕ για την δωρεάν παραχώρηση χώρου και ρεύματος, το John’s Hotel για τη διαμονή των οδηγών των μονάδων και την AD Security για τη φύλαξη των μονάδων κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr