«Κυρία Σοφία, ο Διονύσης είμαι! Σας ευχαριστώ για την τέλεια τσάντα που μου κάνατε δώρο, είναι η αγαπημένη μου»!

04 Οκτωβρίου 2018

Τον μικρό Διονύση και τους γονείς του, τους γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό όταν μπήκαν διστακτικά στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας για να ζητήσουν βοήθεια. Ένα νεαρό ζευγάρι, που ξαφνικά έμειναν άνεργοι, με ένα αγοράκι 6 ετών, χωρίς καμία δυνατότητα οικονομικής στήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Είδαν ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για τα Κέντρα Στήριξης του Χαμόγελου και αποφάσισαν να μας επισκεφτούν.

Όσην ώρα η κοινωνική λειτουργός μιλούσε με το νεαρό ζευγάρι και τους εξηγούσε πως λειτουργούμε και πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, ο μικρός Διονύσης ζωγράφιζε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχουμε για τα παιδιά. Το άγχος τους ήταν το πώς θα ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιδιού τους, ειδικά τώρα που θα πάει 1η Δημοτικού! Τους καθησυχάσαμε λέγοντάς τους ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε όλα τα σχολικά είδη που χρειάζεται ο Διονυσάκης, είδη ένδυσης και υπόδησης και ότι μπορούμε να φροντίσουμε ακόμα και για τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο που πρέπει να κάνει πριν πάει στο σχολείο.

Έτσι κι έγινε! Με το που ξεκίνησαν τα σχολεία, ήρθαν στο Κέντρο Στήριξης με προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν τα σχολικά είδη και ότι μας είχαν ζητήσει για να πάει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο ο Διονύσης στην πρώτη τάξη του Δημοτικού! Έφυγαν χαρούμενοι για να πάνε σπίτι τους και να δείξουν τα σχολικά στον Διονύση που τον πρόσεχε η γιαγιά του.

Μετά από λίγες ώρες, χτύπησε το τηλέφωνο στο Κέντρο Στήριξης και ακούστηκε μια παιδική φωνούλα: «Κυρία Σοφία, ο Διονύσης είμαι! Σας ευχαριστώ για την τέλεια τσάντα που μου κάνατε δώρο, είναι η αγαπημένη μου!».

Αυτά τα λογάκια ήταν αρκετά για να πάρουμε δύναμη και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας: να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που έχουν ανάγκη. Πάντα με αξιοπρέπεια και Χαμόγελο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 20:00 στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ανατολικής Αττικής του Οργανισμού για να γνωρίσετε τους ανθρώπους του και τις δράσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/open-day-sto-kentro-stiriksis-paidiou-oikogeneias-anatolikis-attikis/