Καλωσορίζοντας το Φθινόπωρο με Χαμόγελα!

05 Σεπτεμβρίου 2019

Επιτέλους, όλοι στο σπίτι! Εκδρομείς, κατασκηνωτές, παιδαγωγοί καλωσορίσαμε όλοι μαζί το Φθινόπωρο σε ένα γιορτινό γεύμα!


Φιλιά, αγκαλιές και ανυπόμονα βλέμματα που ζητούσαν να μάθουν κι άλλα πολλά, από την κατασκήνωση και τις διακοπές. Καθισμένοι όλοι μαζί στο μεγάλο τραπέζι με τις λαχταριστές λιχουδιές μπροστά μας, ανταλλάξαμε ευχές καλωσορίσματος αλλά και για μια υπέροχη σχολική χρονιά! Αυτές οι ευχές γέμισαν το ζεστό από χαμόγελα μεσημέρι μας.


Με την ολοκλήρωση του γεύματος όλοι αναζήτησαν ένα σημείο του σπιτιού ήρεμο κι έτοιμο να φιλοξενήσει κουβεντούλες, παιχνίδια ή απλή χαλάρωση, μιας και η καλοκαιρινή ραστώνη σιγά σιγά θα δίνει τη θέση της στη νοσταλγία του Φθινοπώρου.


Οι ηλικίες λοιπόν μπλέχτηκαν, οι ιστορίες του καλοκαιριού «χύθηκαν» στο πάτωμα και όλοι μαζί παρέα, με καλή διάθεση, ζήσαμε ένα γεμάτο απόγευμα· ένα απόγευμα που θα αναπολούμε μόλις οι πρώτες αλλαγές του καιρού κάνουν την εμφάνισή τους.


Σε όλες, λοιπόν, τις αλλαγές, κάθε απόγευμα που θα έρχεται, θα είναι ξεχωριστό, το σπίτι μας γεμάτο με φιλόξενες γωνιές και τα χαμόγελά του πάντα φωτεινά, έτοιμα για λιακάδα!

 

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»