Ας μοιραστούμε μαζί σας... μια ιστορία με αφετηρία 12 χρόνια πίσω

29 Φεβρουαρίου 2024

Ακόμη μια φορά δεχτήκαμε μια κλήση, μια κλήση που όμως έμελλε να είναι διαφορετική.

Μια κλήση που άλλαξε τα δεδομένα για μία οικογένεια που έχει πολεμήσει για 12 χρόνια με την ασθένεια του παιδιού της. 12 χρόνια δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για ένα Χαμόγελο…

Προϊσταμένη από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κάλεσε για να αιτηθεί τη μεταφορά ενός παιδιού, που είχε λάβει εξιτήριο, με Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού μας, από το νοσοκομείο στο σπίτι του.

Με γνώμονα πάντα την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για κάθε παιδί και την οικογένειά του, θέσαμε άμεσα στη διάθεση της οικογένειας, μία εκ των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα) που διαθέτει ο Οργανισμός, προκειμένου να γίνει η διακομιδή.

Γνωρίζοντας το εναλλακτικό κόστος, δεν μπορούσε παρά να είναι άμεση η αντίδρασή μας. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με οικογένειες που η μοναδική τους επιλογή είναι η μίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων, επωμιζόμενοι ένα μεγάλο κόστος, που ιδιαίτερα σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών, μπορεί να αγγίξει υπέρογκα ποσά, ενώ η αδυναμία κάλυψής του μπορεί να οδηγήσει σε πολύωρη αναμονή στους διαδρόμους των νοσοκομείων ή σε μεταφορά των ασθενών με μη κατάλληλα μέσα.

Μετά το τηλεφώνημα επικοινωνήσαμε άμεσα με τη μαμά του παιδιού καθώς και με τον γιατρό του Οργανισμού τον κο. Χρήστο.

Η μητέρα αυτή, εδώ και 12 χρόνια, πολεμάει για την υγεία του παιδιού της. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια, και η οικογένεια της, εδώ και τόσα χρόνια, η μαμά στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με όποιον τρόπο μπορεί.

Παρά τη σχέση της με τον Οργανισμό, μας ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί από τα νοσοκομεία που νοσηλευόταν το παιδί, ότι υπάρχει δυνατότητα διακομιδής από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη διαβεβαιώσαμε ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε δίπλα της, ότι από εδώ και πέρα, δε θα είναι πλέον μόνη της σε αυτήν την πορεία.

Η αντίδρασή της, μία έκρηξη συναισθημάτων που μας συγκίνησε ακούγοντάς τη!

Από εδώ και πέρα, μαζί με τη μαμά αυτού του παιδιού θα μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό, να προσφέρουμε και σε αυτό το παιδί τη μέγιστη φροντίδα και να αποτελέσουμε μία σταθερή ακτίνα φωτός. Γιατί για εμάς στο «Χαμόγελο» κάθε παιδί που στηρίζουμε έχει μία ξεχωριστή θέση και φροντίζουμε πάντα για την αποκλειστικά δική του εξατομικευμένη φροντίδα.

Τα λόγια μας καθησύχασαν τη μητέρα και εμείς από την άλλη άκρη της γραμμής διαισθανθήκαμε ότι χαρίσαμε ένα ακόμα Χαμόγελο.