Η  μικρή Μαρκέλλα στέκεται στα πόδια της, καταφέρνοντας να κάνει το πιο δύσκολο βήμα!

05 Σεπτεμβρίου 2022

Η  μικρή Μαρκέλλα στέκεται στα πόδια της, καταφέρνοντας να κάνει το πιο δύσκολο βήμα!

 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όμως στην περίπτωση της μικρής Μαρκέλλας, είναι το παν

 

Το πρώτο βήμα, είναι πάντα το πιο σημαντικό, και στην περίπτωση της 5χρονης σήμερα Μαρκέλλας, καθοριστικό για τη ζωή και το μέλλον της. Η μικρούλα πάσχει εκ γενετής από αναπτυξιακό σύνδρομο Cornelia De Lange, με συνοδό Νοητική Υστέρηση, ενώ έχει περάσει όλη της την ζωή στο νοσοκομείο, έχοντας εγκαταλειφθεί από τους γονείς της.

 

Η γνωριμία του Οργανισμού και η ένταξη της Μαρκέλλας στην μεγάλη οικογένεια του «Χαμόγελου», έγινε πριν από έναν χρόνο, όταν λάβαμε αίτημα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», σχετικά με την μεταφορά της 2 φορές την εβδομάδα από το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, προς το Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε να κάνει τις ειδικές της θεραπείες.

 

Ένας χρόνος μεταφορών, ένας χρόνος συνοδειών, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ανθρώπους της Γραμμής 1056, τους διασώστες, τους οδηγούς, όσο και από τους εθελοντές μας. Για να το πετύχουμε, όλοι μαζί έχουμε περάσει έναν χρόνο καθημερινών επικοινωνιών, προσπάθειας, έντασης, αγωνίας, προγραμματισμού, αναζήτησης εθελοντών, υπομονής, επιμονής και θέλησης. Πάντα όμως το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη της μικρής. Οι εθελοντές μας, οι οποίοι συνδράμουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον στις μεταφορές της, μας καλούν και εκείνοι το ίδιο περήφανοι για να συζητήσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο και εξέλιξη της μικρής, εξηγώντας τους από πλευράς μας ότι είναι και εκείνοι μέρος αυτής της επιτυχίας. Και εκεί η χαρά τους και η αίσθηση ευθύνης τους, ακόμα μεγαλύτερη!

 

Ένα παιδί που μέχρι τα 4 του χρόνια μπορούσε μόνο να στηριχτεί στην κούνια του και παρέμενε στο δωμάτιο της κλινικής.

 

Η μικρή σηκώθηκε, περπάτησε και μας χαμογέλασε, και αυτή η στιγμή ήταν η μεγαλύτερη μας νίκη.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην υγεία.

 

Μα πάνω απ’ όλα, κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην αγάπη, που όλα τα σκεπάζει κι όλα τα απαλύνει.