Η παράσταση «Ο Ουρανένιος» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο θέατρο Ζίνα

06 Νοεμβρίου 2019

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο θέατρο Ζίνα στις 14:00 μμ,  το σύνολο των εσόδων της παράστασης «Ο Ουρανένιος» του Γ. Δ. Λεμπέση σε σκηνοθεσία της Βίκυ Κουμούτση, θα δοθούν για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Ένας υπέροχος θίασος επί σκηνής, με  την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους σε μία παράσταση επίκαιρη, βασισμένη στο ευφάνταστο θεατρικό κείμενο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γιώργου Δ. Λεμπέση. Το έργο πραγματεύεται με ζωντανό και ευφυή τρόπο πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αρμονική συνύπαρξη, η φιλία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της φαντασίας και των ονείρων για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.  


«Ελάτε να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε» έγραψε στο ημερολόγιό του  πριν 24 χρόνια ο μικρός Ανδρέας, ο εμπνευστής και ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το ίδιο μήνυμα μεταφέρει ο Ουρανιένιος: εάν συνεργαστούμε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα και το πιο τρελό μας όνειρο.


Ας ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με στόχο να προσφέρουμε  … περισσότερα παιδικά Χαμόγελα. Γιατί όλοι αξίζουν ουρανό, όπως λέει και ο αφηγητής της ιστορίας μας: «Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι πιο σοβαροί και οι πιο αστείοι. Όλοι είμαστε χρήσιμοι κι όλοι είμαστε πολύτιμοι».


Όσοι από τους θεατές επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία χρειάζεται αυτή την περίοδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μπορούν να τα φέρουν εκείνη την ημέρα στο θέατρο. Δείτε ποια είναι αυτά ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την πλοκή
Η Αστράφτη είναι μία πόλη καθαρή, όμορφη, φωτεινή και οργανωμένη. Η Βροντάη, αντίθετα, είναι σκοτεινή και βρώμικη. Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαμάχη. Αιτία; Η πρώτη έχει ουρανό, ενώ η δεύτερη όχι. Οι μεταξύ τους καβγάδες είναι καθημερινοί, μέχρι που ένα κομμάτι από τον ουρανό, ο Ουρανένιος, αποχωρεί από την πόλη της Αστράφτης… Και τότε ξεκινά μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, με πολύ τρέξιμο, απαγωγές και θρυλικούς καβγάδες, μέχρι την τελική συμφιλίωση των δύο πόλεων, έπειτα από ένα τετραπέρατο σχέδιο που μόνο ο Ουρανένιος θα μπορούσε να σκαρφιστεί!


Μια παράσταση γεμάτη χρώματα, χιούμορ, άφθονη αισιοδοξία και όνειρα. Πολλά και μεγάλα.


Α, και ένα μυστικό: Κάποιος θα μάθει να πετά (σσσς).


Θέατρο ΖΙΝΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

210-6424414, 210-6424424
Εισιτήρια: 10 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: paidikiskini@theamatagaris.gr