Η Παναγιώτα παραδίδει μαθήματα ζωής ακόμη και με την απουσία της

02 Αυγούστου 2021

Η Παναγιώτα μας, γεμάτη γλύκα και καλοσύνη συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ζωής ακόμα και τώρα που «έφυγε» από κοντά μας. Η επιστολή που λάβαμε από την καθηγήτριά της μας θύμισε, για μια ακόμα φορά, την αισιοδοξία και τη δύναμη που είχε η Παναγιώτα για να ξεπερνάει τα εμπόδια της ζωής. Έγραφε ποιήματα, ζωγράφιζε, δημιουργούσε και ομόρφαινε τις ψυχές όλων μας. Η Παναγιώτα μάς γέμισε δύναμη, δύναμη να μην το βάζουμε κάτω όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν κόσμο καλύτερο για κάθε παιδί σε ανάγκη. Η Παναγιώτα - όπως και ο Ανδρέας, ο 10χρονος ιδρυτής του Οργανισμού μας, όπως και άλλα παιδιά που έχουμε μεγαλώσει με απεριόριστη αγάπη - είναι παράδειγμα για εμάς. Ας τους κάνουμε με το έργο μας κάθε μέρα υπερήφανους!

 

Σέρρες, 3 Ιουνίου 2021

 

Κύριε Γιαννόπουλε,
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας σε σας προσωπικά και στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε προσφέροντας φροντίδα, αγάπη και προστασία στα παιδιά που στερούνται ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.


Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την αγάπη με την οποία περιβάλατε την Παναγιώτα, μαθήτριά μας επί τρία χρόνια στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως Σερρών.


Γνωρίζοντας το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζούσε η Παναγιώτα, προσπαθήσαμε κι εμείς να την βοηθήσουμε μέσα στα όρια που αυτό ήταν επιτρεπτό.


Εισπράξαμε ευγένεια, ευγνωμοσύνη, το γλυκό της χαμόγελο, το φωτεινό της πρόσωπο που έκρυβε τη θλίψη της ψυχής της. Θαυμάσαμε την ψυχική της δύναμη και τον προσωπικό της αγώνα επιβίωσης.


Εσείς όμως, μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους παιδαγωγούς και ψυχολόγους, δώσατε νόημα στα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της, προσφέροντας αγάπη, χαρά, αμέριστη συμπαράσταση στη μάχη που έδινε για να ζήσει.


Είστε σπουδαίοι άνθρωποι, ευεργέτες, και σας ευχόμαστε θερμά να συνεχίσετε το έργο σας με υγεία, δύναμη και επιμονή.


Επίσης, η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συγκέντρωσε και αποστέλλει, όπως και παλαιότερα,  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Στήριξης Παίδων και Οικογένειας Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την κοινωνική της ευαισθησία και την έμπρακτη στήριξή της στο σπουδαίο σας έργο. Κατάθεση ψυχής στη μνήμη της Παναγιώτας.

 

Με εκτίμηση,
Χριστίνα Καρακώτσου
Διευθύντρια Γυμνασίου Σκουτάρεως Σερρών και
Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Σκουτάρεως Σερρών