Η ISOMAT υποστηρίζει την ανακατασκευή του Νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

31 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2021

 

Η ISOMAT υποστηρίζει την ανακατασκευή του Νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και κύριο μέλημά της τη θεμελίωση μίας κουλτούρας κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία ISOMAT έχει ενσωματώσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του σεβασμού στους στρατηγικούς της στόχους. Παράλληλα, αναβαθμίζει καθημερινά την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, λειτουργώντας ως υπόδειγμα εταιρείας που αγωνίζεται για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων.


Όντας πλέον σταθερός υποστηρικτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεκτίμητος συνοδοιπόρος στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα του να υποστηρίξει ολιστικά κάθε παιδί που έχει ανάγκη ή βρίσκεται σε κίνδυνο, με φροντίδα και αξιοπρέπεια, ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά στις ανάγκες του Οργανισμού, προσφέροντας τα απαραίτητα δομικά υλικά για την ανακατασκευή του Νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού μας Κορωπί.


Το νέο καινοτόμο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να φιλοξενεί δράσεις με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη, τόσο δεξιοτήτων ζωής, όσο και πρακτικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε παιδιά, νέους, ενήλικες αλλά και φοιτητές και επαγγελματίες.


Νέο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Κορωπί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοδοξεί να εγκαινιάσει σύντομα στο Κορωπί Αττικής ένα νέο, καινοτόμο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενεί δράσεις με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη, τόσο δεξιοτήτων ζωής, όσο και πρακτικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε παιδιά, νέους, ενήλικες, αλλά και φοιτητές και επαγγελματίες.


Στο νέο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης θα βρουν μία δυναμική στέγη τα υπάρχοντα εκπαιδευτικά εργαλεία που σχεδιάζει και προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μικρούς και μεγάλους, όπως είναι οι οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις πρόληψης & ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά σε ό,τι άπτεται της καθημερινότητάς τους, αλλά και το μέλλον τους (Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, Bullying κ.ά.).


Επιπλέον, το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης φιλοδοξεί να γίνει προορισμός για παιδιά και για νέους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους - από τις παραδοσιακές κατασκευαστικές τέχνες και τις αγροτικές εργασίες, έως τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητισμό. Στο Κέντρο θα λειτουργήσει επίσης το «NetAcad της Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Smile Academy» - ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων για νέους και νέες, στους τομείς των Nέων Tεχνολογιών και της Ψηφιακής Οικονομίας, το οποίο υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη Cisco Greece και με τη συνδρομή της OTEAcademy.


Έτσι, υπακούοντας στις ταγές της βιωσιμότητας και της εργονομίας, γίνεται προσπάθεια για να σχεδιαστούν οι υποδομές του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν πολλές χρήσεις, από τη διοργάνωση μεγάλων ενημερωτικών ή αθλητικών εκδηλώσεων, έως τη λειτουργία pop-up εργαστηρίων πρακτικών δεξιοτήτων.


Τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των δράσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης θα αναλάβει το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε άμεση συνεργασία με ειδικούς από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με τους οποίους ο Οργανισμός έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας. Όπως όλες οι δράσεις και οι υπηρεσίες που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έτσι και οι εκπαιδευτικές δράσεις του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Κορωπί Αττικής θα προσφέρονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους.


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr