Η Αντριάννα πάσχει από όγκο στη σπονδυλική στήλη, είναι μία αληθινή μαχήτρια

10 Δεκεμβρίου 2021

Η  Αντριάννα, 4 ετών πάσχει από όγκο στη σπονδυλική στήλη, βαριά σπαστική τετραπάρεση. Κατάγεται από την Αλβανία και είναι δίγλωσση. Κατόπιν αιτήματος του Νοσοκομείου Παίδων, φιλοξενήσαμε την οικογένεια της σε διαμέρισμα του Οργανισμού μας στους Αμπελόκηπους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είχαν συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Γίναμε Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ!

 

Η μικρή μας φίλη χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές, να υποβληθεί σε τρία δύσκολα χειρουργεία και σε θεραπείες. Την επισκεπτόμαστε στο νοσοκομείο, την απασχολούμε δημιουργικά και συνεργαζόμαστε με τους θεράποντες ιατρούς της. Παρέχουμε ολιστική ψυχοκοινωνική και υλική στήριξη στην οικογένεια της. Αναλάβαμε τις διακομιδές του παιδιού, όποτε χρειάστηκε το ασθενοφόρο μας. Απαιτείται εντατική υποστηρικτική φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε Κέντρο Αποκατάστασης του Νοσοκομείου. Παρουσιάζει υπερτονία κάτω άκρων, επακόλουθη χειρουργηθέντος πιλοκυτταρικού αστροκυττώματος αυχενικής μοίρας νωτιαίου μυελού.

 

Σταδιακά βελτιώνεται. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βαδίζει πλέον ανεξάρτητη με τη βοήθεια κνημοποδικών ναρθήκων. Επιπλέον, με την ευγενική χορηγία εταιριών, της εξασφαλίσαμε κορμικό κηδεμόνα, ειδική κατασκευή υψηλού κόστους. Παράλληλα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε πιο ευχάριστη την καθημερινότητα του παιδιού, γιορτάσαμε μαζί τα γενέθλια της με την αγαπημένη της τούρτα, οργανώσαμε την παρακολούθηση παιδικών θεατρικών παραστάσεων και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Η μικρούλα απέκτησε και αδελφάκι και η οικογένεια μεγάλωσε. Αναλάβαμε τον εμβολιασμό του μπέμπη και την παιδιατρική του παρακολούθηση. Ο πατέρας πολύ αξιοπρεπής βρήκε εργασία και βελτιώθηκε η οικονομική τους κατάσταση. Διασυνδέσαμε τη μητέρα με φορέα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Η τετραμελής οικογένεια κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να νοικιάσει δικό της σπίτι. Τους εξασφαλίσαμε έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και όλο τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό. Κάθε μήνα τους στηρίζουμε σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, απορρυπαντικά, βρεφικά προϊόντα, ρουχισμό και σχολικά είδη από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού μας.

 

Πραγματοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αξιολόγηση της 4χρονης από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. με στόχο την ένταξή της στο νηπιαγωγείο με σχολικό νοσηλευτή και την κατάλληλη πλαισίωση στο σχολικό περιβάλλον. Η μικρή μας φίλη συνεχίζει σταθερά την ιατρική της παρακολούθηση και αποκατάσταση. Κάθε φορά που προγραμματίζεται η μαγνητική της περιμένουμε καλά αποτελέσματα.

 

Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας της. Είναι μία μικρή ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΧΗΤΡΙΑ και μας κάνει όλους περήφανους! Της αξίζει ο μεγαλύτερος ΕΠΑΙΝΟΣ!

 

Στα 26 Χρόνια Προσφοράς, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον τομέα της Υγείας.

 

  • Το κείμενο γράφτηκε από τους επαγγελματίες υγείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»