Ζέτα Β., Εθελόντρια του Οργανισμού: «...το μόνο που πραγματικά έχουμε είναι ο ένας τον άλλο!»

03 Νοεμβρίου 2023

Είμαι η Ζέτα, απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο «Χαμόγελο» βρέθηκα για να κάνω την πρακτική μου από τη Σχολή και πλέον δρω ως εθελόντρια. Από μικρή θυμάμαι να ακούω και να είμαι ευαισθητοποιημένη ως προς τον Οργανισμό μέσω της νονάς και της οικογένειάς μου, που συχνά προμηθεύονταν προϊόντα από τα παζάρια του «Χαμόγελου».

Έχω βοηθήσει κατά τη δράση προληπτικής ιατρικής με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», η οποία διεξήχθη στο Δήμο Πλατανιά, παρευρεθεί σε δράση προληπτικής οδοντιατρικής σε σχολεία του νομού, αλλά και στην απολογιστική συνάντηση αυτών.

Επιπλέον συμμετέχω στο εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι κατά την προετοιμασία κατασκευών για τα εποχιακά παζάρια, αλλά και σε εξορμήσεις για τη συλλογή αγαθών για τα παιδιά και τις οικογένειες τους που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέλος, είχα τη χαρά να γνωρίσω νέους, μικρούς φίλους και φίλες στη γιορτή για τα παιδιά που έγινε τον Σεπτέμβριο στα Χανιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεισφοράς μου έχω λάβει πολλή αγάπη από τα παιδιά, συγκινηθεί, παρακινηθεί για να προσπαθώ για το καλύτερο που μπορώ.

Βεβαίως δε θα γινόταν να παραλείψω το πόσο βοηθητικοί είναι όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού καθ’ όλο αυτό το διάστημα, με τους οποίους συνεργάζομαι άψογα και με έκαναν να νιώσω σημαντικό μέλος της ομάδας! Δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια στιγμή από εκείνες που μέχρι τώρα έχω βιώσει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι καθεμία ξεχωριστά ενίσχυσε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με λίγα λόγια είναι ένας από τους λόγους που με έκαναν να πιστεύω στην ανθρωπιά και στο ότι το μόνο που έχουμε πραγματικά είναι ο ένας τον άλλο!

Ζέτα Β.

Εθελόντρια

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», Χανιά Κρήτης