Επίσκεψη του κου. Frank Franke, Προέδρου της WINGS OF HELP στην Ελλάδα για διεύρυνση της συνεργασίας με ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και απονομή τιμητικής πλακέτας στη χορηγό DHL EXPRESS HELLAS

07 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020

 

Επίσκεψη του κου. Frank Franke, Προέδρου της WINGS OF HELP στην Ελλάδα για διεύρυνση της συνεργασίας με ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και απονομή τιμητικής πλακέτας στη χορηγό DHL EXPRESS HELLAS

 

Την Τετάρτη 5/8/2020 ο κ. Frank Franke, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help» ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συναντήσει τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον κ. Ελευθέριο Σαμαρά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας τους.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αττικής που λειτουργεί «To Χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Μάκρη με την πολύτιμη υποστήριξη της LIDL. Ο κ. Franke ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και δήλωσε για άλλη μία φορά εντυπωσιασμένος από την επιχειρησιακή οργάνωση και ετοιμότητα, και κυρίως τη φροντίδα με την οποία περιβάλλει  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Franke δήλωσε «Θαυμάζω το έργο του Οργανισμού και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό του κ. Κώστα Γιαννόπουλο με τον οποίο πλέον, εκτός από τους κοινούς μας στόχους, μας συνδέουν φιλικοί δεσμοί. Κάθε φορά που επισκέπτομαι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αντλώ ιδέες που με βοηθούν στη διοίκηση και την ανάπτυξη του διεθνούς φιλανθρωπικού έργου της Wings of Help. Επισκέπτομαι ξανά την Ελλάδα για να συναντήσω τον κ. Γιαννόπουλο, να ευχαριστήσω τον κ. Σαμαρά, αλλά και να ξεκινήσω την επεξεργασία ενός ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Το έργο του Οργανισμού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είμαι υπερήφανος να συμβάλω τόσο με την αποστολή βοήθειας, όσο και με τη διεθνή προβολή του.»

 

Από τις αρχές του χρόνου η “Wings of Help” έχει πραγματοποιήσει 3 μεγάλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Γερμανία με στόχο να ενισχύσει το έργο του Οργανισμού με είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και είδη ένδυσης/υπόδησης. Στην καλοκαιρινή αποστολή συμπεριέλαβε laptops τελευταίας τεχνολογίας για να υποστηρίξει τη λειτουργία της Ακαδημίας Smile Academy. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της Ακαδημίας που είναι πιστοποιημένη από τη CISCO, φροντίζει για την παροχή δωρεάν απομακρυσμένης διδασκαλίας και ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες σπουδαστές με τη βοήθεια εθελοντών δασκάλων και ψυχολόγων.     

 

Η μεταφορά των προϊόντων από τη Γερμανία και η παράδοσή τους σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται με την ευγενική συνδρομή και υποστήριξη της DHL Express. Ο κ. Franke και ο κ. Γιαννόπουλος παρέδωσαν ευχαριστήρια πλακέτα στον κ. Σαμαρά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, για την πολύτιμη συμβολή του στο κοινό όραμα για την ενεργή υποστήριξη των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα, μέσω της δυναμικής συμμετοχής στην επίλυση καθημερινών αναγκών oικογενειών που βιώνουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες των παιδιών τους.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η «Wings of Help» υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) από το 2018, και συνεργάζονται σταθερά για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα, μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί την ευθύνη να διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων που αποστέλλει με containers η «Wings of Help», καθώς και τη σωστή αποθήκευση, ασφαλή διαχείριση και διανομή των ειδών στις οικογένειες μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο των δράσεων του.
 

Λίγα λόγια για τον φορέα «Wings of Help»
Ο φορέας «Luftfahrt ohne Grenzen - Wings of Help (LOG)» ανοίγει τα φτερά του για να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Ο φορέας έχει αναπτύξει δράσεις τα τελευταία 12 χρόνια σε συνεργασία με Οργανισμούς από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Φινλανδία. Εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και οι δράσεις του μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών, ανθρωπιστικών κρίσεων, αλλά και επειγουσών ιατρικών διακομιδών από χώρες όλου του κόσμου στη Γερμανία.


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr