Ένα μεγάλο ευχαριστώ από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ!

28 Ιανουαρίου 2019

Tην Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης  χρειάστηκε να μεταφερθεί  εσπευσμένα με την Ιατρική Κινητή Μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένα πρόωρο νεογνό που ζύγιζε μόλις 850 γραμμάρια!
 
Το περιστατικό έχρηζε άμεσης μεταφοράς και έπρεπε να διακομιστεί τάχιστα με ασφάλεια, γιατί η ζωή του νεογνού βρισκόταν σε κίνδυνο! Δυστυχώς, εκείνη τη στιγμή οι κυκλοφοριακές συνθήκες ήταν αφόρητες!

Την κρίσιμη εκείνη ώρα, και ενώ οι διασώστες του Οργανισμού προσπαθούσαν να βγουν από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, η Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., ακούγοντας  τις σειρήνες, έσπευσε κοντά μας για να βοηθήσει για να μη χαθεί ούτε στιγμή από τα πρώτα κρίσιμα λεπτά της ζωής τού μωρού. Με επαγγελματισμό και άψογους χειρισμούς, άνοιξαν τον δρόμο, συνοδεύοντας το Ασθενοφόρο μας μέχρι το Νοσοκομείο!

Η συγκίνηση του πληρώματος του ασθενοφόρου και του κόσμου που παρακολούθησε την διακομιδή ήταν μεγάλη!

«Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Αυτό είχε πει πριν 23 χρόνια ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος και αυτό συμβαίνει! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που ήσασταν εκεί!

*To κείμενο γράφτηκε από τους διασώστες του Οργανισμού, στο Ηράκλειο Κρήτης.