Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για την ενδυνάμωση των εθελοντών στη δράση δημιουργικής απασχόλησης στα Νοσοκομεία

05 June 2023

«Οι ιστορίες ως παιδαγωγικό εργαλείο»

Υλοποιήθηκε ένα ακόμα εκπαιδευτικό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, απευθυνόμενο στους εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που απασχολούνται στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στις παιδιατρικές κλινικές. Η θεματική του εργαστηρίου ήταν τα παιδαγωγικά οφέλη των ιστοριών με απαρχή τη γνώση και πως σε αυτές έχει βασιστεί ένα τεράστιο μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι ερωτήσεις στην εισηγήτρια του σεμιναρίου πολλές και ενδιαφέρουσες. Πώς να ενισχύσουμε την ικανότητα για σύνθεση ιστοριών; Πώς να προσεγγίσουμε τα παιδιά με ένα βιβλίο;

Στο «Χαμόγελο», διενεργούνται συχνά σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα με στόχο την πλαισίωση των εθελοντών στις δράσεις μας και φυσικά την ενδυνάμωση του ρόλου τους. Σεμινάρια που αφορούν τα γνωστικά παιχνίδια, τη μουσικοκινητική αγωγή, τις κατασκευές και τα ανακυκλώσιμα υλικά αποτελούν πρόσφορο έδαφος για εμπλουτισμό και ανταλλαγή των ιδεών αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη αλλά και δίπλα στους ανθρώπους που τα στηρίζουν με υποστήριξη, εποπτικές συναντήσεις και επιμορφώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εθελοντικές μας δράσεις και  τη συμμετοχή σας σε αυτές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό μας στο τηλέφωνο 11040 ή να κατευθυνθείτε στο σύνδεσμο https://www.hamogelo.gr/gr/el/ethelontismos/