Εκπαίδευση επαγγελματιών στην Κένυα σε θέματα εξαφανίσεων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

21 Μαρτίου 2023

Την Πέμπτη 16/03/2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε σε εκπαίδευση που διοργάνωσε το International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC) για επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και στελέχη της αστυνομίας της Κένυα σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης περιπτώσεων εξαφανίσεων ανηλίκων.


Το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού μας, συμμετείχε ως εισηγητής στις θεματικές: «Basic eco system of Missing Children. Global emerging trends in cases of missing children. Definitions of Missing, prevention and response» και «Amber Alerts (lessons for Kenya)».


Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν όλες οι πρακτικές διαχείρισης εξαφανίσεων ανηλίκων μέσα απο την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, που συντελούν στον άμεσο εντοπισμό των παιδιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ακόμη διεθνή αναγνώριση της προσφοράς του Οργανισμού μας στο πεδίο των εξαφανίσεων, μετά τη βράβευση του Οργανισμού και του προέδρου μας, Κώστα Γιαννόπουλου, από την Missing Children Europe στις Βρυξέλλες και την ευρωπαϊκή πιστοποίηση με τη μέγιστη βαθμολογία 100% της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 στην Ελλάδα.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επαγγελματίες στην Κένυα για το πρόγγραμμα πρόληψης «Το Παπάκι Πάει…», όπου και προγραμματίζεται στοχευμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στην Κένυα.


Σημειώνεται πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εταίρος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC) από το 2007, ενώ επίσης είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Global Missing Children’s Network-GMCN), πρωτοβουλία του ICMEC, όπου συμμετέχουν 31 φορείς και αρχές (Αστυνομικές) από 4 ηπείρους.