Ευαισθητοποιημένοι πολίτες-θύματα μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω διαδικτύου.

10 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2009

 

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες-θύματα μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω διαδικτύου

 

Τις τελευταίες ημέρες «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» έγινε αποδέκτης πολλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούσαν σε ενίσχυση οικογένειας με 2 παιδιά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και επιπλέον ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του μικρότερου παιδιού. Στο εν λόγω μήνυμα προέτρεπαν τους πολίτες να το προωθήσουν σε όλες τους τις επαφές ισχυριζόμενοι ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η οικογένεια με 1 ευρώ και πως την ευθύνη για την πρωτοβουλία αυτή φέρει ο Δήμος Άνω Λιοσίων και «Το Χαμόγελο Του Παιδιού». Είναι φανερή η προσπάθεια κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία του κόσμου για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και της εμπιστοσύνης τους προς το «Χαμόγελο Του Παιδιού» με απώτερο σκοπό την προώθηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέσω διαδικτύου.

 

«ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ..... ΚΑΙ Η .... ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ-ΤΗΝ .... Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 11 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ .... Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 2. Η .... ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ WASHINGTON ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΙΚΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΙΣΟΥΜΕ.

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΑΙ ΑΥΤΤΟ e-mail.

 

ΕΝΑ 2ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΑΣ.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

 

22/12/2008»

 

Δυστυχώς τα μηνύματα αυτά το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ενώ στόχος όλων αυτών είναι η εκμετάλλευση της ευαισθησίας των πολιτών για τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά παραθέτουμε άλλο ένα μήνυμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο συνοδευόμενο και από φωτογραφίες βρέφους το οποίο είναι διασωληνωμένο.

 

«Subject: Το μωράκι πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση»

 

Με αφορμή τα τελευταία αυτά περιστατικά διαψεύδουμε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξη του Οργανισμού μας στο -υποτιθέμενο- ιατρικό πρόβλημα με αυτό τον τρόπο. Το Χαμόγελο του Παιδιού, πράγματι, στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά, χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (όπως μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα και στην ιστοσελίδα μας), αλλά ποτέ με τρόπο που να θίγει την αξιοπρέπεια του παιδιού και της οικογένειας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Ο σεβασμός προς την οικογένεια και το παιδί, αποτελούν έναν από τους βασικούς γνώμονες που ακολουθούμε σε κάθε δράση μας.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 13 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει χιλιάδες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης ενώ έχει χειριστεί χιλιάδες ιατρικά περιστατικά, στηρίζοντας υλικά, πρακτικά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις όμως η στήριξη που παρέχουμε δεν σχετίζεται με την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των οικογενειών. 

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
(Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης)
Λεωφ. Καρέα & Δάφνης 2-Τ.Κ. 16233-Καρέας
Τηλ: 2107609550, Φαξ: 2107609554

e mail: sos1056@hamogelo.gr
http://www.hamogelo.gr