Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής στους Δήμους Ζακύνθου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

09 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2021

 

Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τον μήνα Δεκέμβριο στους Δήμους Ζακύνθου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τον μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιεί Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής και συγκεκριμένα παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο για κάθε παιδί στους Δήμους Ζακύνθου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Για την υλοποίηση της δράσης ο Οργανισμός διαθέτει το Kινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός μας με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί στη Ζάκυνθο (6-10/12)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακύνθου,  θα διενεργήσουν  δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό  και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο για παιδιά στη Ζάκυνθο, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στην οδό Νίκου Τεμπονέρα, Ποτάμι Αγίου Χαραλάμπους, στον αύλειο χώρο της «Μαθητικής Εστίας Ζακύνθου» - Δημοτικές Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης.

Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης (13-17/12)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης,  θα διενεργήσουν δωρεάν προληπτικό παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο για παιδιά.

Η Δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί:

- 13, 14 και 15/12/21 στη Βάρδα Ηλείας (έμπροσθεν Δημαρχείου) και

- 16 και 17/12/2021 στα Λεχαινά Ηλείας (έμπροσθεν Δημαρχείου)

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 

Δήμος Ζακύνθου: 26950-22234 και 26950-24757 (Καθημερινές 8.00-14.00)

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: 2623023000 (Καθημερινές 8.00 -15.30)

 

 Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

ippokratis@hamogelo.gr