Δράση Αιμοδοσίας, Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Ιουλίου 2020, Κεντρική Πλατεία Καβάλας

06 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2020

 

Δράση Αιμοδοσίας, Παρασκευή και Σάββατο, 24 και 25 Ιουλίου 2020, Κεντρική Πλατεία Καβάλας

 

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 08:00 έως 13:30 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, εθελοντική αιμοδοσία, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η Καβάλα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Δήμο Καβάλας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Με αρωγούς στην προσπάθεια αυτή και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανωλά Κούρτη», τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ελληνικών Λιπασμάτων και Χημικών ELFE ΑΒΕΕ.

 

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα  ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής    καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

 

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο τηλέφωνο 2510232616 (09:00-17:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

 

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους.

 

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr