«Η δίψα ενός παιδιού για τη ζωή...» • 1,5 χρόνο αργότερα, ο μικρός μας φίλος μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

18 Μαίου 2023

Φίλοι μου! 1,5 χρόνο μετά κατάφερα και είμαι επιτέλους στο σπίτι μου. Εκεί που θα έπρεπε να είμαι όλα αυτά τα 5 χρόνια που βρίσκομαι στα νοσοκομεία, λόγω της υγείας μου. Οι γιατροί όσο ήμουν στη ΜΕΘ πριν 1,5 χρόνο, έλεγαν στο Χαμόγελο να προετοιμάσουν τη μαμά και τον μπαμπά μου, πως δεν θα τα καταφέρω…     ΧΑ!!

Τους ξεγέλασα όμως όλους και αυτή τη στιγμή κάνω την αποκατάστασή μου. Με τη βοήθεια του «Χαμόγελου», που έρχονται σπίτι μου, αλλά και των θεράποντων γιατρών μου, βελτιώνομαι σιγά σιγά. Σήμερα ήρθε η ομάδα του «Χαμόγελου» στο σπίτι μου και μου έκαναν έκπληξη για τα γενέθλιά μου… Πέρασαν πολλά χρόνια από τα προηγούμενα γενέθλια που έκανα στο σπίτι μου και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Μου έφεραν τούρτα με τους αγαπημένους μου σούπερ πιτζαμο-ήρωες (χωρίς ζάχαρη, γιατί με προσέχουν πολύ), μπαλόνια και δώρα. Τραγουδήσαμε και είπαμε ιστορίες όλοι μαζί…

Να πολεμάτε και να ελπίζετε! :)

 

Ο φίλος μας ο Φ., που γνωρίσαμε πριν κάποια χρόνια λόγω της σπάνια μορφής όγκου που είχε στον εγκέφαλο (https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/i-dipsa-enos-paidiou-gia-ti-zoi/) κατάφερε τελικά, με τη δύναμη της ψυχής του, την αγάπη των δικών του ανθρώπων αλλά και την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη από ειδικούς, να ξεπεράσει τα μεγαλύτερα εμπόδια σε σχέση με την υγεία του και πλέον βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στη ζεστασιά του σπιτιού του. Συνεχίζει βέβαια να επισκέπτεται τακτικά το νοσοκομείο, για τις απαραίτητες για εκείνον εξειδικευμένες εξετάσεις.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος των θεράποντων ιατρών του νοσοκομείου Παίδων, η ομάδα μας, της Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που αποτελείται από παιδίατρο, φυσικοθεραπευτή, νοσηλεύτρια και κοινωνική λειτουργό, τον επισκέπτονται κάθε εβδομάδα στο σπίτι, ώστε να του παρέχουν με φροντίδα και ασφάλεια, εξειδικευμένες ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες, φυσικοθεραπείες, συμβουλευτική στήριξη γονέων, κάλυψη ιατρικών και άλλων αναγκών και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Στόχος άλλωστε όλων μας, είναι να είμαστε δίπλα του, ώστε να συνεχίσει σταθερά τη βελτίωσή του και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει καθημερινά.