Διαδικτυακά εργαστήρια ψυχοεκπαίδευσης εθελοντών - εθελοντριών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

29 Μαίου 2020

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων ψυχοεκπαίδευσης εθελοντών εθελοντριών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Σε όλη την περίοδο του περιορισμού στο σπίτι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας ότι οι εθελοντές και οι εθελόντριες αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του έμψυχου δυναμικού του και αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεών του, πραγματοποίησε μια σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με στόχο τη στήριξη και ψυχική ενδυνάμωσή τους.

 

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν σχετίζονται με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία και ο περιορισμός στο σπίτι στον ψυχισμό των ατόμων και στις σχέσεις τους με άλλα άτομα εντός και εκτός οικογένειας.

 

Συγκεκριμένα τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Φροντίζοντας Τον Εαυτό Μου Για Να Φροντίσω Τους Άλλους
  • Πώς Μιλάμε Στα Παιδιά Για Τα Ζητήματα Του Ιού
  • Η Έκθεση Στα Μ.Μ.Ε. Για Ζητήματα του Ιού
  • Το Πένθος Την Περίοδο Του Περιορισμού Στο Σπίτι

Για την υλοποίηση των εργαστηρίων χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων «Smile Academy», ευγενική χορηγία της εταιρίας Cisco.

 

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες αγκάλιασαν με θέρμη τη δράση αυτή και συγκεκριμένα ανέφεραν:

 

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση μέσω των webinars. Είναι σημαντικό να ανήκουμε στην ομάδα του Χαμόγελου και να ενημερωνόμαστε συχνά πάνω σε θέματα οικογένειας και παιδιών αλλά και για τη δική μας αυτοβελτίωση που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή μας, την υγεία μας και τους γύρω μας. Ελπίζω και σε άλλα webinars»

Εθελόντρια

 

«Φτάνοντας στο πέρας των ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με την πανδημία του covid-19 και το πώς αυτή βιώνεται από παιδιά και γονείς, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να χαρακτηρίσω τον κύκλο των σεμιναρίων ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Τα σεμινάρια αυτά έχουν να προσφέρουν τροφή για σκέψη, βοηθούν τους μεγαλύτερους να καταλάβουν ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να μιλήσουν στα παιδιά για την πανδημία, τονίζουν την σημασία της ύπαρξης προγράμματος ακόμα και μέσα στην καραντίνα προκειμένου όλοι μας να μένουμε σε εγρήγορση και να αισθανόμαστε ασφάλεια και αισιοδοξία. Επισημαίνεται ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα και για αυτό είναι ανώφελο να προσπαθούμε να τους αποκρύψουμε την αλήθεια, για αυτό πρέπει να τους μιλάμε ειλικρινά και να τους απαντάμε μέχρι το σημείο που τα ίδια επιθυμούν και δύνανται να ενημερωθούν για την υπάρχουσα κατάσταση, εφόσον και εμείς πρώτα έχουμε ενημερωθεί από αξιόπιστες πηγές.


Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τα σεμινάρια και προσωπικά συγκρατώ την σημασία του να δίνουμε όνομα και να αποδεχόμαστε και τα αρνητικά συναισθήματα που είναι λογικό να μας διακατέχουν αφού μόνο έτσι μπορούμε να τα ελέγξουμε. Η οργάνωση και η συνέπεια κατά την διάρκεια των σεμιναρίων ήταν άριστη και το κλίμα πολύ ευχάριστο.


Ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες δράσεις»

Εθελόντρια

 

“Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη που ανήκω στην ομάδα του Χαμόγελου. Στον Οργανισμό μας υπάρχουν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι και ταυτόχρονα σημαντικοί επιστήμονες. Η εμπειρία μου από τα εργαστήρια ήταν αξιόλογη και ενδιαφέρουσα και το πιο σημαντικό ήταν ότι τα πάντα αναλύθηκαν με επιστημονικότητα, υπευθυνότητα και ταυτόχρονα από τρυφερότητα και φροντίδα για εμάς. Όλες οι λύσεις, γιατί δόθηκαν λύσεις, ήταν απλές κατανοητές και αποτελεσματικές».

Εθελόντρια

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα επαναλάβει το επόμενο διάστημα έναν νέο κύκλο ψυχοεκπαιδεύσεων με στόχο την συνεχή στήριξη των εθελοντών και εθελοντριών του.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού στο τηλέφωνο +30 210 760 9550 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση edu@hamogelo.gr