Από τον Αλέξανδρο μας για τα γενέθλια των 25 χρόνων μας…

15 Νοεμβρίου 2020

«Το Χαμόγελο» υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν να γίνεται ο κόσμος μας πιο όμορφος με ό,τι πιο αγνό υπάρχει: το Χαμόγελο ενός παιδιού…

 

Το μήνυμα που ακολουθεί περιέχει σκέψεις και λόγια καρδιάς που στέλνει, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων του Οργανισμού,  ένα ενήλικο παιδί μας, ο Αλέξανδρος. 

 

Ένας εξαιρετικός νέος που ήρθε σε ηλικία 7 ετών στην αγκαλιά του  «Χαμόγελου» μαζί με τον μικρό του αδελφό και από τότε δεν παύει να μας κάνει καθημερινά υπερήφανους. Ο Αλέξανδρος που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του και τώρα  εργάζεται στο «Χαμόγελο», εκφράζει πάντα με τον πιο αυθεντικό, με τον πιο γνήσιο τρόπο την Αποστολή, τις Αξίες και τα Ιδανικά που υπηρετεί με συνέπεια 25 χρόνια τώρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Μέσα σε αυτές τις στιγμές αβεβαιότητας και αγωνίας για την επόμενη μέρα, ο μεγαλύτερος πλούτος του «Χαμόγελου» και η μεγαλύτερη απόδειξη του έργου του είναι τα ίδια τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει και η ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης που συνεχίζουν να έχουν με το «Χαμόγελο». 

 

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να το διαβάσετε.

 

Τη Δευτέρα στις 9 Νοεμβρίου γίναμε 25 χρονών…

 

Αν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σήμερα μπορούσε έστω και για ένα δευτερόλεπτο να μεταμορφωθεί σε έναν και μόνο άνθρωπο τότε αυτός ο άνθρωπος σίγουρα θα ήταν ένας όμορφος 25χρονος, με καρδιά μικρού παιδιού, με σοφία ενός ώριμου ανθρώπου και με μαχητικότητα και δίψα για ζωή, τις οποίες διακατέχουν όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του.

 

Χαμόγελο είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια του Συλλόγου!

 

Χαμόγελο όμως είναι και όλα αυτά τα παιδιά που στηρίζονται από τον Σύλλογο και δεν μεγαλώνουν σε κάποιο από τα σπίτια μας.

 

Χαμόγελο είναι οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, οι δωρητές και γενικότερα οι άνθρωποι που πιστεύουν και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να χαμογελάσει ακόμη ένα παιδί και να πατήσει στα πόδια του (ή έστω να μπουσουλήσει).

 

Το Χαμόγελο είναι χιλιάδες ιστορίες παιδιών με κακές παρενθέσεις αλλά σχεδόν πάντα καλό τέλος!

 

Το Χαμόγελο δεν είναι αριθμοί, κάθε επιπλέον παιδί είναι μια ζωή και μια οικογένεια που νοσεί και πρέπει να ορθοποδήσει ξανά.

 

Χαμόγελο είσαι εσύ που άφησες για λίγο τα προβλήματά σου στην άκρη, δεν φοβήθηκες και κάλεσες στην 1056 για να καταγγείλεις τον γείτονά σου που ήταν βίαιος με τα παιδιά του.

 

Χαμόγελο είσαι εσύ που φρόντισες παιδιά που το έχουν ανάγκη να αποκτήσουν φαγητό, ρούχα ή και παιχνίδια.

 

Χαμόγελο είσαι εσύ που αντί να πας για καφέ προτίμησες να παίξεις με τα παιδιά σε κάποιο από τα σπίτια.

 

Χαμόγελο είσαι εσύ που φρόντισες τα παιδιά σαν να είναι τα βιολογικά σου παιδιά και ύστερα δεν μπορούσες να πάρεις τα πόδια σου από την κούραση.

 

Χαμόγελο είσαι και εσύ και εσύ...!

 

Το Χαμόγελο θα υπάρχει λοιπόν όσο σε τούτο τον τόπο υπάρχουν άνθρωποι ρομαντικοί, με τσαγανό και με θέληση τούτος ο κόσμος να γίνεται πιο όμορφος βοηθώντας ό,τι πιο αγνό υπάρχει: το Χαμόγελο ενός παιδιού!