Από την κοινωνική στήριξη μίας οικογένειας στην ολιστική φροντίδα του προβλήματος υγείας του μικρού της κοριτσιού

10 Δεκεμβρίου 2021

Σε ένα από τα 14 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας πανελλαδικά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεχθήκαμε από οικογένεια αίτημα στήριξης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η οικογένεια έχει δυο ανήλικα παιδιά εκ των οποίων το μικρότερο κοριτσάκι είχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργείο. Το κοριτσάκι φαινόταν αρκετά αδύνατο και παρά την ηλικία του ακόμη μπουσούλαγε.

Στο μεσοδιάστημα της στήριξής τους πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο διαμένει η οικογένεια, όπου και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη που παρουσιαζόταν. Οι γονείς φάνηκαν να μην έχουν καταλάβει πως πρέπει να δώσουν περισσότερη φροντίδα στο παιδί, ωστόσο έδειχναν πρόθυμοι να κινητοποιηθούν. Έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήσαμε και με τους δύο γονείς δίνοντάς τους να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και αφού δεσμευτήκαμε ότι θα βοηθήσουμε, τόσο υλικά, όσο και συμβουλευτικά φάνηκε να υπάρχει μια καλή συνεργασία μεταξύ μας. Από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας δίνονταν σε σταθερή βάση βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια και βρεφικός εξοπλισμός (στράτα, παιδικό κρεβάτι, ρούχα, παπούτσια κ.α.).

 Με χαρά παρατηρούσαμε κάθε μήνα στις συναντήσεις με την οικογένεια, η οποία έδειχνε να ασχολείται περισσότερο με τις ανάγκες του παιδιού, πως σταδιακά άρχισε να περπατάει, να παίρνει βάρος και ύψος.  

Στο σήμερα και εφόσον πραγματοποιήθηκε και το χειρουργείο που εκκρεμούσε, η οικογένεια συνεχίζει να στηρίζεται με είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και συμβουλευτικά και έπειτα από δεύτερη επίσκεψη στο σπίτι τους το κοριτσάκι φαίνεται υγιέστατο και δεν θυμίζει σε τίποτα την πρώτη εικόνα.

Στόχος μας είναι κάθε οικογένεια να ορθοποδήσει και να καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της με αξιοπρέπεια.

Στα 26 Χρόνια Προσφοράς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποστηρίξει 150.557 παιδιά και τις

οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.

 

*Το κείμενο γράφτηκε από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Στήριξης και Οικογένειας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»