ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ (επ.) ΜΟΧΑΜΑΝΤ (ον.), 11 EΤΩΝ

21 Μαίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ AMBER ALERT

Πάτρα, 21 Μαΐου 2024

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ (επ.) ΜΟΧΑΜΑΝΤ (ον.), 11 EΤΩΝ

Στην 21/5/2024 και περίπου 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα, βρέθηκε ο Χασάν (επ.) Μοχαμάντ (ον.), 11 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 20/5/2024 από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, στη Νέα Ιωνία Αττικής, για τον οποίο το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Συγκεκριμένα, λάβαμε κλήση από αστυνομικούς της άμεσης δράσης, που είχαν ενημερωθεί για την εξαφάνιση, οι οποίοι εντόπισαν το παιδί και το μετέφεραν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την φροντίδα του.

Η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του Μοχαμάντ ήταν μεγάλη, καθώς εκτός από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του παιδιού, επιπλέον κινητοποιήθηκαν η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Συλλόγου μας, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης «ΔΕΛΤΑ» και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής για να συνδράμουν στις προσπάθειες αναζήτησης του παιδιού, οι οποίες παρέμειναν στο πεδίο αναζητώντας το παιδί μέχρι και την ώρα της εύρεσής του ανήλικου.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις - 116000» e mail: 116000@hamogelo.gr