ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ, 58 ΕΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΕΣΗΣ
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2026
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑΣ, 58 ΕΤΩΝ
Η περιπέτεια της Σταματίνας Πέππα, 58 ετών, έληξε στις 16/6/2026, δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που την αναζητούσαν. Συγκεκριμένα, η ενήλικη εντοπίστηκε από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην περιοχή της Πάρνηθας, που ήρθε σε επικοινωνία με τους οικείους της. Έπειτα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σταματίνα Πέππα εξαφανίστηκε την 15 Ιουνίου 2026, μεσημεριανές ώρες, από την περιοχή των Άνω Λιοσίων στην Αθήνα. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνισή της και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς συνέτρεχαν λόγοι οι οποίοι έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο. Σας υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε η ειδική εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», σε συνεργασία με τη Κυνοφιλική Ομάδα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.
Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.
Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/
Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017» Παρακαλείσθε για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου.
Το Missing Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ενηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα socialmedia, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π