Αγαπημένε μας Λεωνίδα, θα είμαστε πάντα κοντά σου!

14 Αυγούστου 2020

Ο Λεωνίδας ήρθε κοντά μας το 2017. Όπως κάθε παιδί στην αρχή αναζητούσε το γιατί.

Το Χαμόγελο στάθηκε δίπλα του και τον στήριξε στη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή του. Τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βίωνε και άνοιξε τη μεγάλη του αγκαλιά. Μια αγκαλιά που μπορεί να χωρέσει όλα τα προβλήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες των παιδιών.

Σταθήκαμε δίπλα στο συγγενικό περιβάλλον του παιδιού. Οι δυσκολίες αρκετές μα η θέληση μεγάλη.

Το συγγενικό περιβάλλον του Λεωνίδα μετά από μία μακρά και συγκινητική πορεία ενισχύθηκε και ενδυναμώθηκε. Η συνεργασία με τον Οργανισμό ήταν υποδειγματική. Πήραν δύναμη, έλαβαν τα απαραίτητα εφόδια και αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες κατάφεραν να έχουν πάλι κοντά τους το Λεωνίδα, σε ένα περιβάλλον που θα απολαμβάνουν και οι δύο.

Ως που έφτασε επιτέλους η μέρα που ο Λεωνίδας θα επέστρεφε στην οικογένεια του. Αποχαιρέτησε τους φίλους του και τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν. Δεν θα ξεχάσουμε το πλατύ τους χαμόγελο!

Ο Λεωνίδας ξέρει πως έχει άλλη μία οικογένεια! Σε ό,τι χρειαστούν, εμείς θα είμαστε δίπλα τους!

Τα δικά μας συναισθήματα; Ανάμεικτα!

Από τη μία η νοσταλγία καθώς ήδη μας λείπει. Από την άλλη, χαρά και ικανοποίηση που επέστρεψε ασφαλής στην οικογένειά του.

Η προσπάθεια μεγάλη, μα η ανταμοιβή για μας, μεγαλύτερη.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».