Με μήνυμα κατά του ρατσισμού και της βίας οι «Έλληνες Επίλεκτοι» βάζουν Γκολ για το «Χαμόγελο»

18 Σεπτεμβρίου 2023

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο γεμάτο γήπεδο «Μαρτίνου» στη Διασταύρωση Ραφήνας, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας της σεζόν μεταξύ της ομάδας ανθρωπιστικού σκοπού «Έλληνες Επίλεκτοι», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και των βετεράνων του Α.Ο. Τριγλίας, διασκορπίζοντας ένα ηχηρό μήνυμα,  κατά της κοινωνικής βίας και του ρατσισμού!

Στον αγώνα έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κος. Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των αθλητών των δύο ομάδων για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αλλά και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», κος. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος επίστησε την προσοχή στέλνοντας ένα σήμα κινδύνου λέγοντας  «… Χάνουμε τα παιδιά μας». Η κοινωνία και το σχολείο μαστίζονται από φαινόμενα βίας και αυτό που κάνετε σήμερα είναι ιερό, συμπλήρωσε ο κος. Κώστας Γιαννόπουλος.

Στον αγώνα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος. Κώστας Μώρος, ο αντιδήμαρχος, κος. Σπύρος Κάρλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών, κος. Γιώργος Κικής.

Σημαντικό να αναφερθεί η στιγμή, πριν τη σέντρα του παιχνιδιού που σφύριξε ο παλαίμαχος διαιτητής κος. Γιώργος Λέπουρας, που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κατακλυσμού στη Θεσσαλία. Μάλιστα, ο Α.Ο. Τριγλία σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, σε σύμπραξη με την ομάδα μπάσκετ του «Αργοναύτη» και του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, συγκέντρωσε ένα φορτηγό με ρουχισμό για τους πληγέντες.

Συγκινητική στιγμή όταν ο αρχηγός του Α.Ο. Τριγλία ο μυθικός γκολκήπερ Νίκος Μουτσάτσος (77 ετών έφηβος κάτω από τα δοκάρια), φώναξε  ... «μικρέ», τον 60χρονο αρχηγό της ομάδας «Έλληνες Επίλεκτοι», Αργύρη Κωστάκη, για να του δώσει ευγενικά μία ανθοδέσμη.

Εκείνος ανταπέδωσε με ένα συμβολικό δώρο από το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του «Χαμόγελου».

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί τα μέλη της Ομάδας «Έλληνες Επίλεκτοι», καθώς και τον κ. Αργύρη Κωστάκη για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και έμπρακτη στήριξη σε μία εποχή που τα παιδιά έχουν ανάγκη από ελπίδα, σεβασμό, φροντίδα και ανθρώπους που πρώτοι δίνουν το παράδειγμα.

Οι ομάδες αποτελούνταν:

Έλληνες Επίλεκτοι: Τάσος Αραπκιλής (στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν ομάδες με τον Νίκο Μουτσάτσο), Αλέξανδρος Γιαννούσης, Κώστας Καλούδης, Κώστας Κατσιάδας, Αργύρης Κωστάκης, Αλέκος Λατσούνας, Χρήστος Μυλωνάς, Πέτρος Σαντ (στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΑΟ Τριγλία), Κώστας Σκοτίδας, Βαγγέλης Τάτσης

Α.Ο. Τριγλία: Δημήτρης Αραπκιλής, Λευτέρης Βάμβουκας (εκπροσωπώντας το Λιμενικό Σώμα που πάντα στηρίζει το ανθρωπιστικό Κίνημα), Αλέξης Ξένος, Κώστας Ξένος, Δημήτρης Κόρακας, Τάσος Κόρακας, Νίκος Μουτσάτσος, Τόλης Πικουλίδης