923 δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών της Χίου

12 Απριλίου 2018

Από τις 19 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου η κινητή οδοντιατρική/ιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε τη Χίο, όπου σε συνεργασία με εθελοντές οδοντίατρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Χίου, παρείχαν δωρεάν 923 προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νησιού.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Συλλόγου Νομού Χίου, το Δήμο Χίου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου.

Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους για τη στοματική τους υγεία, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Νομού Χίου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επισκέφθηκαν όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικό Σχολεία που βρίσκονται εκτός πόλης.

Καθημερινά κλιμάκιο εθελοντών οδοντιάτρων συνόδευαν την κινητή οδοντιατρική/ιατρική μονάδα, πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους, σε δεκάδες μαθητές/τριες 16 Δημοτικών Σχολείων και 17 Νηπιαγωγείων. Στο πλαίσιο των επισκέψεων και μετά από πρόσκληση και οργάνωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου, πραγματοποιήθηκε προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος και σε παιδιά από την κοινότητα Ρομά του νησιού.

Συγκεκριμένα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Ειδικό Σχολείο Χίου, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία Λαγκάδας, Συκιάδας, Νενήτων, Καλαμωτής, Λιθίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση, Θολοποταμίου, Καμποχώρων, Καρυών, Καλλιμασιάς, Καταρράκτη, Βολισσού, Πυργίου, Καρδαμύλων, Θυμιανών (Αγίου Μηνά) και στο 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Μήνα.

‘Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που εξετάστηκαν, έλαβαν ατομικό δελτίο οδοντιατρικής εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναχωρώντας από τη φιλόξενη Χίο, δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει τις πιο θερμές του ευχαριστίες, και να τονίσει την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων. Οι καθημερινές ενέργειες και οι προσπάθειες όλων και κυρίως των εθελοντών οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Χίου, είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του ταξιδιού μας με επιτυχία και τις βαλίτσες της επιστροφής μας γεμάτες γλυκές αναμνήσεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία:

● Στον πρόεδρο του οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Χίου, κύριο Ανδρέα Καραμούζο, στα Μέλη του Δ.Σ και σε όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους που ακούραστα πραγματοποίησαν εκατοντάδες προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους

● Στον Δήμαρχο Χίου, κύριο Εμμανουήλ Βουρνού, στον Πρόεδρο ΔΣ Χίου κύριο Ιωάννη Γεωργιάδη και στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, καθώς και στο Διοικητικό προσωπικό του Δήμου, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και αγκάλιασαν το εγχείρημα μας.

● Στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου, κύριο Αριστείδη Κελεπερτζή

● Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου

● Στο Λιμεναρχείο Χίου για τη παραχώρηση χώρου στάθμευσης της κινητής οδοντιατρικής/ ιατρικής μονάδας

● Στη Εταιρεία Blue Star Ferries για τη δωρεάν μετακίνηση της κινητής οδοντιατρικής/ ιατρικής μονάδας