645 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους στην Ορεστιάδα

24 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2018

 

645 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους στην Ορεστιάδα

 

645 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 221 παιδιά και 21 ενήλικες από γιατρούς και οδοντιάτρους της Ορεστιάδας, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.


Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής  Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Νομού Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Έβρου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, την ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης-  4η ΥΠΕ και υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας.  


Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:
Τον Δήμος Ορεστιάδας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κύριο Μαυρίδη Βασίλειο για τη φιλοξενία
Τον Ιατρικό σύλλογο Νομού Έβρου
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Έβρου
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα τον Διοικητή κύριο Αδαμίδη Δημήτριο για την προσφορά του
Το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας
Την ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης-  4η ΥΠΕ
Την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου  
Την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας για την φύλαξη των οχημάτων


Επόμενος σταθμός της δράσης Προληπτικής Ιατρικής είναι η Πρέβεζα, από τις 5-9 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ανδρούτσου.