359 δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 359 παιδιά πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Καρπενησίου

12 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2020

 

359 δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 359 παιδιά πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Καρπενησίου

 

Τον μήνα Ιανουάριο η δράση προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε τον Δήμο Καρπενησίου. Το εγχείρημα του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές Οδοντίατροι μέλη του τοπικού Οδοντιατρικού Συλλόγου και του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.
 
Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός», για ακόμη μία φορά, υπήρξε το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

  • Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
  • Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου
  • Τον Δήμο Καρπενησίου
  • Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευρυτανίας
  • Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευρυτανίας

Επίσης, εγκάρδια ευχαριστούμε τους εθελοντές οδοντιάτρους που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας παιδιά/μαθητές.
 
Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
 
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.
 
Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 136.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.