25 Χρόνια Χαμόγελο, Χωρίς τους εθελοντές μας ... δε γίνεται: τα Σπίτια μας

22 Φεβρουαρίου 2021

Τι είναι για μένα Το Χαμόγελο Του Παιδιού.

 

Για μένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι μόνο το σπουδαίο έργο του, αλλά η ομάδα, η τεράστια οικογένειά του, η θαρραλέα ιδέα της δημιουργίας του.

 

Είναι το ευτυχές συναπάντημα κάποιων ανθρώπων με διάθεση για προσφορά και δημιουργία μετά την μεγάλη απώλεια ενός μικρού αγοριού. Προσφορά και δημιουργία που πηγάζει από την ανάγκη των ανθρώπων να βοηθήσουν όλα τα παιδιά  να γνωρίσουν την πιο φωτεινή πλευρά της ζωής.

 

Για μένα «Tο Xαμόγελο του Παιδιού» είναι οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές του, οι υποστηρικτές του, είναι οι δράσεις του, είναι τα Σπίτια του.


Τα  παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτά και τα ενήλικα που έχουν περάσει και συνεχίζουν να αποτελούν οικογένειά του.

 

Είναι όλοι εκείνοι που κατάφεραν να διώξουν τον φόβο από την ψυχή τους και τη θλίψη από τα μάτια τους.


Είναι τα Σπίτια του, που δίνουν στα παιδιά πέρα από τα προφανή -στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, εκπαίδευση, φροντίδα και αγάπη- τη δυνατότητα να ονειρεύονται, να έχουν στόχους και προοπτική.

 

Για μένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι όλοι εκείνοι που αγωνίζονται κάθε μέρα να επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη αυτών των παιδιών και να τους δώσουν πάλι την ελπίδα και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει χαθεί.

 

Είναι όλοι όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ευαισθησίες τους, κάνουν την υπέρβασή τους και βοηθούν, αντλώντας δύναμη και αγάπη από τα μάτια αυτών των παιδιών.

 

Μα πάνω απ’ όλα είναι τα ίδια τα παιδιά που με την αγάπη τους, σου δείχνουν ότι σωστά επέλεξες να βρίσκεσαι στον δρόμο αυτό.


Μπουσιούτας Χρήστος - εθελοντής σε Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»