2.133 δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Κορυδαλλού και των Ειδικών σχολείων του Αγ. Δημητρίου

05 Δεκεμβρίου 2018

Από τις 8 Οκτωβρίου 2018 έως τις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, η κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού και των Ειδικών σχολείων του Αγ. Δημητρίου, υλοποιώντας δωρεάν 2.133 προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές και στις μαθήτριες.

 

Οι εθελοντές οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι οποίοι στελέχωναν την κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού καθημερινά εξέταζαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες με στόχο τη δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των παιδιών για τη στοματική τους υγιεινή.

 

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
 
Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

 

● τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την άριστη συνεργασία και για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στη δράση
● τον Δήμο Κορυδαλλού για τη συνεργασία και τη φιλοξενία
● το ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Δημητρίου για την συνεχιζόμενη συνεργασία μας
● τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων για τη συνεργασία
● την 1η Υγειονομική Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ και
● την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου