15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

14 Φεβρουαρίου 2020

15 Φεβρουαρίου:  μια μέρα ξεχωριστή, μια μέρα που προκαλεί συγκίνηση και ταυτόχρονα  δίνει δύναμη σε όλους μας, παιδιά και ενήλικες να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη ζωή. Η ημέρα αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της δημιουργικής απασχόλησης στης Παιδιατρικές και Παιδοογκολογικές κλινικές, σε όλη την Ελλάδα, τα τελευταία 24 χρόνια, βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους μικρούς μας φίλους και τους στηρίζει ολιστικά.

Κάθε παιδί, όπου και αν βρίσκεται, ό, τι κι αν του συμβαίνει παραμένει πάντα παιδί και έχει ανάγκη να παίζει, να γελάει, να χορεύει, να ζωγραφίζει, να τραγουδάει! Γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε κοντά του, να ενισχύουμε την προσπάθειά του, να το βοηθάμε να εκπληρώνει τις επιθυμίες και τα όνειρά του.

Μπράβο στους γονείς για το θάρρος, τη δύναμη, την υπομονή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες της ζωής μας που μας θυμίζουν καθημερινά το νόημα της ζωής και συχνά προσφέρουν περισσότερα σε εμάς παρά εμείς σε εκείνους!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα Υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»